De Bazaar 35 jaar!

De Bazaar Beverwijk |  deel via WhatsApp | Redactioneel - Commerciële bijdrage door

Vier het feestje mee op De Bazaar in Beverwijk

31 augustus 2015 Toerisme Beverwijk, Noord-Holland Iedere vakantie zocht Bart van Kampen de markten op. Het was in Colorado Springs waar hij de vlooienmarkt ontdekte en meteen kreeg hij de droom om dit naar Nederland te halen. Dat was het begin van De Bazaar! Ontdek deze bruisende plek in Beverwijk, waar mensen samenkomen, handeldrijven en eten.

Foto 1. Bewonder de nieuwe Goudsouk.

Bart van Kampen ging op zoek in de Randstad naar een goed bereikbare overdekte plek, die iedere zaterdag open was. Zo kwam hij terecht bij de groente- en bloemenveiling in Beverwijk. Deze werd in het weekend niet gebruikt, maar had als bestemming bijzondere handelsdoeleinden. Op 13 september 1980 was het zover: De Zwarte Markt opende haar deuren! Een provocerende naam, maar die was bewust gekozen door Bart.De naam choqueerde, maar zorgde tegelijkertijd gigantisch veel aandacht in de pers. De eerste zaterdag was direct een succes!

Wie jarig is trakteert

In september viert De Bazaar haar 35ste verjaardag en wie jarig is trakteert! Benieuwd hoe De Bazaar haar verjaardag viert? Mis dan geen actie en houd de Facebookpagina van De Bazaar de gaten!

Geen Zwarte Markt meer, maar De Bazaar!

De provocerende naam Zwarte Markt was in 1994 niet meer nodig. De markt was inmiddels uitgegroeid tot meer dan een vlooienmarkt, met diverse marktdelen waar food, nonfood, nieuwe en tweedehandsartikelen verkrijgbaar waren. Het was tijd voor een nieuwe naam die de lading zou dekken. Dat werd De Bazaar. Een toepasselijke naam, want De Bazaar is van oudsher een plaats waar mensen samenkomen, handeldrijven, vermaakt worden en eten.

Altijd iets nieuws op De Bazaar

De Bazaar krijgt een nieuw jasje, maar blijft altijd een plek van samenkomen. De Bazaar gaat mee met haar tijd, met een app waarmee je digitaal je weg kan vinden op De Bazaar. Maar ook met nieuwe hallen zoals Mihrab, waar Oost & West samenkomen. Of Goudsouk, de grootste schatkist van Europa, waar hoogwaardig goud, edelstenen en luxe sieraden te koop zijn. De Bazaar blijft altijd DE Bazaar, maar blijft veranderen.

Foto 2. De Bazaar is en blijft een plek van samenkomen.
Foto 3. Wat begon als vlooienmarkt...

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2015-09-10 16:49:03 · Gepubliceerd: 2015-08-31 17:19:53 - 636