1

Ben jij één van de gelukkige bezoekers van de Oranjezaal?

Neem een kijkje in het woonpaleis van de koning

Bezoek de Oranjezaal in Paleis Huis ten Bosch Nieuws door
Foto 1. Ook met Google Streetview kun je binnen kijken in de Oranjezaal, maar in het echt is het natuurlijk veel mooier! Beeld: Google Streetview

archief oud artikel 8 september 2015 Opmerkelijk Den Haag, Zuid-Holland Willem-Alexander gaat er over een tijdje wonen en werken, maar jij kunt er nu nog snel even een kijkje nemen: de indrukwekkende Oranjezaal in Paleis Huis ten Bosch. Maar wees er snel bij, want de tickets zijn heel gewild!

Twee maanden open

Voorafgaand aan de renovatie van het paleis gaat de ontvangstzaal twee maanden open voor publiek. - Wegens de overweldigende belangstelling is de Oranjezaal twee maanden langer open, tot en met 31 december 2015. - Bezoek de Oranjezaal in Paleis Huis ten Bosch, waar elk stukje muur beschilderd is met gebeurtenissen uit het leven van stadhouder Frederik-Hendrik. Het is een unieke kans om hier binnen te gluren, maar wees er snel bij, want in totaal kunnen er maar 30.000 mensen naar binnen.

Krijg je geen genoeg van paleizen? Bestel voordelig je tickets voor Paleis Soestdijk en ontvang een gratis schatkaart voor 'Palace in Wonderland'. Maak een betoverende ontdekkingsreis langs beelden, kronkelende paden en een grote vijver.

Twaalf schilders

Twaalf schilders werden ingeschakeld voor al het schilderwerk. Tussen 1648 en 1652 maakten ze tientallen doeken en panelen, in opdracht van Prinses Amalia van Solms. Zij wilde van de zaal een eerbetoon maken aan haar overleden echtgenoot, stadhouder Frederik Hendrik. Zijn hele leven is er uitgebeeld, van begin tot einde. De gelukkige mensen die een gratis bezoekticket kunnen bemachtigen, hebben maar twintig minuten de tijd om alle taferelen te bekijken.

Praktische informatie

Bezoek de Oranjezaal in Paleis Huis ten Bosch, van 7 september tot en met 31 decenber 2015. De toegang is gratis. Tickets zijn alleen online te boeken op Bezoek de Oranjezaal.nl.
Foto 2. Eén van de plafondschilderingen. Foto: Bezoek de Oranjezaal.nl

Laatst gewijzigd: 2015-10-05 13:34:06 · Gepubliceerd: 8 september 2015 - 3256