24 Uur Cultuur: vier de cultuur in Rotterdam!

Proef een etmaal lang van theater, muziek, kunst...

24 Uur Cultuur in Rotterdam Nieuws door
Foto 1. Rotterdam Circusstad! Foto: Marco de Swart

archief oud artikel 12 september 2015 Cultuur Rotterdam, Zuid-Holland Rotterdam barst van de cultuur, dat wordt eens en te meer duidelijk tijdens de aftrap van het culturele seizoen 24 Uur Cultuur. Geniet van alles wat de stad te bieden heeft op het gebied van kunst, muziek, theater en natuurlijk architectuur. Bekijk enkele hoogtepunten uit het programma.

Architectuur in Rotterdam

Natuurlijk is er in het programma van 24 Uur Cultuur ook ruimte voor architectuur. De stad bulkt van de bijzondere gebouwen en verhalen. Ontdek het zondag tijdens een Fietstoer langs het basisplan uit 1946 van de Wederopbouw. Een gids van Urban Guides geeft tekst en uitleg.

In het stadscentrum zijn reliëfs, glas-in-beton en mozaïeken prachtig verweven in de gebouwen en het straatbeeld. Fiets er zondagmiddag met een gids langs en hoor alle verhalen achter deze beeldende kunst. 75 jaar Rotterdam in een notendop! Hier kun je gratis aansluiten.

Niet in de buurt van Rotterdam dit weekend? Bekijk onze vijf tips voor een spetterend weekend in de Weekend Top 5!

Mode en design in Rotterdam

In de straten kun je vanaf zaterdagmiddag zomaar een eigentijdse straatparade tegen het lijf lopen. Modeontwerper Marga Weimans zorgt voor een mix van hedendaagse kunst én het Caribische Carnaval. Twaalf jongeren zorgen samen met performancekunstenaar Mette Sterre voor een parade met een praalwagen. Die praalwagen zou officieel haar première beleven tijdens het Rotterdamse Zomercarnaval, dat door het slechte weer niet door kon gaan.

Ook leuk: scoor je eigen kostuum uit één van de voorstellingen van het Ro Theater. Het kostuumatelier houdt zaterdag en zondag een uitverkoop én heeft een leuk programma voor kinderen.

24 Uur Cultuur voor kinderen

Met kinderen op pad tijdens 24 Uur Cultuur? Zij kunnen te kust en te keur, bijvoorbeeld:

  • naar de tentoonstelling De Wereld op je Bord in het Maritiem Museum;
  • leren koorddansen of jongleren bij Circus Rotjeknor;
  • meedoen met een super snelle dansworkshop;
  • swingen bij een meezingconcert voor de hele familie van Joris Lutz en Martin Bakker;
  • knutselen en experimenteren tijdens de Klooizondag in Villa Zebra.

Cabaret en dans in Rotterdam

Zaterdag is het lachen geblazen in het Luxor Comedy Café. Geniet van een driegangendiner en lach je intussen een kriek om de grappen van cabaretiers en comedians. Na afloop wordt de grote Cameretten Cabaret Quiz gespeeld.

Er zijn diverse dansworkshops te volgen voor jong en oud. Twijfel je al een tijdje of dans iets voor jou is? Probeer het nu uit, bijvoorbeeld Luxor Musical TOP Klas voor iedereen vanaf 14 jaar. Er komen liedjes en dansjes uit allerlei bekende musicals voorbij (wel even aanmelden). Lekker kijken naar dans kan natuurlijk ook, bijvoorbeeld naar de zes getalenteerde vrouwen tijdens La Prima Vez op zaterdagavond. De vrouwen dansen een verhaal over adoptie, moeder/kindrelatie, onvoorwaardelijke liefde en afwijzing.

Praktische informatie

24 Uur Cultuur is de aftrap van het culturele seizoen in Rotterdam. Van zaterdag 12 tot en met zondag 13 september is er een divers programma georganiseerd, veelal gratis te bezoeken. Bekijk alle locaties en activiteiten op de website van 24 Uur Cultuur.
Foto 2. Percussieworkshop voor kinderen. Foto: Marco de Swart

Laatst gewijzigd: 2015-09-11 12:55:38 · Gepubliceerd: 12 september 2015 - 313