Vijf musicals om je op te verheugen

Donkere avonden krijgen sfeer in het theater: deze musicals wil je zien!

Bezoek een musical Redactioneel door
Foto 1. Spanning en liefde in The Bodyguard. Fotograaf: Roy Beusker en Annemieke van der Togt.

archief oud artikel 25 september 2015 Cultuur Landelijk Romances, avonturen en aangrijpende levensverhalen worden bezongen in de mooiste musicals. Bekende musicalsterren beklimmen dit seizoen het podium opnieuw in nieuwe producties en nieuwe sterren maken hun debuut. Beluister Romy Monteiro in de musical The Bodyguard of zing mee met de klassiekers in Grease. Of luister naar het ontroerende verhaal van De Tweeling. Vijf musicals om je dit seizoen op te verheugen!

Greased lightnin'!

Geen kalverliefde zo aanstekelijk als die van Danny en Sandy in Grease. De hitfilm is hopeloos grijs gedraaid en levert alle ingrediënten voor een succesvolle musical. Want wist jij dat Grease oorspronkelijk een musical is? Tijd om de oerversie van het romantische verhaal te beleven. Vanaf september 2015 klinken de hits Hopelessly Devoted to You en Greased Lightnin' in de Nederlandse theaters. Vajèn van den Bosch en Tim Douwsma werpen zich in het liefdesavontuur als Sandy en Danny. Een gouwe ouwe, die altijd goed blijft! De laatste keer dat Grease als musical te zien was, is negen jaar geleden. Dus wacht niet, want anders moet je misschien weer heel lang wachten...

Kippenvel bij The Bodyguard

UTRECHT - Het nummer I Will Always Love You, gezongen door Whitney Houston, bezorgde iedereen in 1992 kippenvel. Houston speelde de hoofdrol in de succesvolle film The Bodyguard, waarin een beroemde filmster Rachel Marron door een stalker wordt bedreigd. Een professionele lijfwacht komt haar beschermen en een romance ontvouwt zich, terwijl de dreiging steeds groter wordt. In het Beatrix Theater Utrecht trekt Romy Monteiro haar gouden keeltje open in de rol van Rachel Marron. Zal haar versie van I Will Always Love You het publiek ook in vervoering brengen? De musical is sinds begin september 2015 te zien in het Beatrix Theater Utrecht.

Beauty & the Beast: altijd een happy end

SCHEVENINGEN - Een sprookje met een happy end, daar houden we van! Beauty en the Beast is zo'n geweldig Disney-verhaal, dat de magie altijd weet over te brengen. Of dat nu op het witte doek is, of op de planken! Volg de mooie Belle, die verdwaald raakt in het betoverde kasteel en dan oog in oog staat met het afzichtelijk Beest. Een meeslepend verhaal over geloven in de innerlijke schoonheid. En natuurlijk speelt het betoverende huisraad een glansrol. Zij brengen de humor en het spektakel en maken het sprookje tot een onvergetelijk verhaal. Anouk Maas is te zien als Belle, Edwin Jonker is het Beest en Freek Bartels neemt de rol van de ijdele Gaston op zich. De musical is vanaf 3 december 2015 te zien in het AFAS Circustheater.

De Tweeling

AMSTERDAM - De aangrijpende geschiedenis van De Tweeling, opgeschreven door Tessa de Loo, was al inspiratie voor een film en nu ook voor een musical! Het verhaal gaat over tweelingzusjes, die op jonge leeftijd van elkaar gescheiden worden. Beide levens verlopen dusdanig anders, mede door het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, dat er een kloof tussen hen is. Toch zoeken ze elkaar nog eens op, vijftig jaar na hun laatste ontmoeting. Wat dat met hen doet en hoe ze gevormd zijn door het leven, dat zorgt beslist voor een stel waterige ogen. Rosa da Silva en Hanna van Vliet spelen de zusjes Lotte en Anna Bamberg. Vanaf oktober 2015 is de musical De Tweeling drie maanden lang te zien in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Daarna reist de musical verder door theaters in het land.

Familiemusical in de Efteling: Pinokkio

KAATSHEUVEL - Sprookjesboom, de musical, reist dit seizoen van het Efteling Theater verder door het hele land. En maakt plaats voor een nieuwe! Op 20 september 2015 ging de musical Pinokkio in première. Het beroemde verhaal van de houten pop die tot leven komt, spreekt nog steeds tot de verbeelding. Voor de vier jongens die de rol van Pinokkio spelen was het de afgelopen tijd flink oefenen. Ze spelen namelijk met een houten pop, die speciaal voor de musical is gemaakt. Behalve deze vier spelen er nog zo'n 1200 kinderen in de musical. Zij wisselen elkaar af, omdat de musical iedere dag te zien is in het Efteling Theater!

Niet zo fan van musicals? Bekijk de nieuwste tentoonstellingen!
Foto 2. Aanstekelijke liefde in Grease. Foto: Roy Beusker en Annemieke van der Togt
Foto 3. Beauty & the Beast. Foto's: Govert de Roos
Foto 4. Het aangrijpende verhaal van De Tweeling. Foto: Stage Entertainment

Laatst gewijzigd: 2015-09-28 13:57:44 · Gepubliceerd: 2015-09-24 17:12:16 - 1229