1

Steek een licht op in Science Centre Delft

Science Centre Delft Gesponsorde bijdrage door
Foto 1. Kinderen kijken hun ogen uit.

archief oud artikel 8 oktober 2015 Wetenschap Delft, Zuid-Holland Science Centre Delft ontsluit al vijf jaar de wondere wereld van techniek voor iedereen. Ruim 250.000 mensen bezochten het museum al en gingen op onderzoek, maakten ontwerpen en bouwden iets moois! Altijd iets te doen en te leren. Een bezoek aan het science centre is in oktober extra leuk, want staan er feestelijke activiteiten op het programma.

Leer alles over techniek in het Science Centre

Onderzoek, Ontwerpen en Bouwen, daar draait om bij de TU Delft en ook in het Science Centre. Er zijn altijd workshops voor bezoekers en in vakanties worden er 'Science Camps' georganiseerd. Hier maken de jonge deelnemers hun eigen longboard of skimboard. Omdat techniek geen formele plek in het onderwijs heeft, zijn er in het Science Centre uitgebreide programma's voor het basis- en voortgezet onderwijs. Scholen uit het hele land maken van deze programma's gebruik. Nog spannender is deelnemen aan bestaand TU Delft onderzoek, daarom is het Science Centre gestart met Waterlab; een programma waar scholen kunnen deelnemen aan klimaat gerelateerd onderzoek. Het Science Centre zal de komende jaren meerdere van dit soort programma's opstarten.

Feest in oktober: theater, licht en wetenschapsdag

Vanwege het 5-jarig bestaan organiseert Science Centre Delft in de maand oktober feestelijke activiteiten. Het begin van oktober staat in het teken van het licht. Van 1 tot 4 oktober zijn er bijzondere lezingen van U-meet over licht en vieren wij in het Science Centre ‘Het weekend van de wetenschap: Licht'. Op 18 oktober wordt de Kinderboekenweek afgesloten met een speciale theater voorstelling. Tijdens de herfstvakantie staan er bijzondere workshops voor jong en oud op het programma. Op 25 oktober sluit Science Centre de feestelijk maand af met de Wetenschapsdag!

In vijf jaar tijd heeft het Science Centre van de Technische Universiteit Delft een eigen plek veroverd in de museumwereld! Sinds de opening op 1 september 2010 kwamen al meer dan 250.000 bezoekers het museum binnen! Het Science Centre keert de Technische Universiteit (TU) Delft binnenstebuiten en laat zien wat techniek en wetenschap in de samenleving betekenen. Samen met de TU-wetenschappers bouwt het Science Centre unieke interactieve presentaties over TU-onderzoek. Studenten en wetenschappers zijn vaak te vinden in het Science Centre en het is in de afgelopen jaren ook een plek van onderwijs en onderzoek geworden en zijn deze elementen ook een deel van de tentoonstelling geworden.
Foto 2. In Science Centre Delft is altijd iets te doen.
Foto 3. Maak kennis met de ontwerpen van de studenten van de TU Delft.

Laatst gewijzigd: 2015-10-08 08:45:01 · Gepubliceerd: 8 oktober 2015 - 1097