1

Klaar voor een bal op Kasteel de Haar?

Kinderen leren alles over etiquette met de activiteit ‘Zo Hoort Het!'

Kasteel de Haar: een sprookje voor iedereen Gesponsorde bijdrage door

archief oud artikel 15 oktober 2015 Cultuur Haarzuilens, Utrecht Hoe is het op zo'n groot en luxueus kasteel als Kasteel de Haar te verblijven? In de herfstvakantie komen de kinderen erachter hoe het er hier aan toe gaat door hun kasteeldiploma 'Etiquette-expert' te halen. Bij een verblijf op het kasteel horen veel regels, dit noemen we etiquette. Deze regels vertellen hoe je met iemand om moet gaan. Hoe begroet je bijvoorbeeld een chique filmster? Hoe dans je op een deftig bal? En zeg je nou toetje of dessert?

Op Kasteel de Haar, het grootste en deftigste kasteel van Nederland, logeren bekende kunstenaars, filmsterren en artiesten. Om zo'n logeerpartij soepel te laten verlopen en de gasten tevreden naar huis te laten gaan, gelden er veel regels. In de herfstvakantie komen kinderen erachter wat die regels precies zijn. Van 17 oktober tot en met 1 november 2015 kunnen ze meedoen met de kinderactiviteit 'Zo Hoort Het!'.

Kies de juiste kleding voor een gemaskerd bal

Etiquette is heel belangrijk als je beroemde gasten ontvangt. Want hoe kies je de juiste kleding voor het gemaskerd bal? En zet je je hoed wel of niet af bij het begroeten van een gast? Tijdens de kinderactiviteit 'Zo Hoort Het!' vertelt een gids je meer over de etiquette op het kasteel en bezoek je de mooiste kamers en zalen. Na afloop ontvang je je eigen etiquette-diploma en mag je jezelf een echte etiquette-expert noemen.

Praktische informatie over 'Zo Hoort Het!'

De kinderactiviteit 'Zo Hoort Het!' maakt onderdeel uit van de kinderrondleiding 'De barones vertelt'. Deze activiteit wordt georganiseerd van 17 oktober tot en met 1 november 2015 op alle dagen van de week tussen 11:00 uur en 16:00 uur. Entree: € 14,- voor volwassenen, € 9,- voor kinderen van 4-12 jaar en gratis voor kinderen < 4 jaar en museumkaarthouders.

Foto 1. Hoe gedraag jij je bij hoog bezoek? Foto's: Kasteel de Haar
Foto 2. Klaar voor een chique diner.
Foto 3. Alleen maar keurige kinderen op Kasteel de Haar.

Laatst gewijzigd: 2022-12-20 16:46:15 · Gepubliceerd: 15 oktober 2015 - 415