Zondag vriendinnendag: gezellig samen shoppen

Dagje uit winkelen |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

De beste bazaars en markten om met je vriendinnen te shoppen!

1 juli 2016 Toerisme Landelijk Het weekend is het ideale moment om met je vriendinnen af te spreken en de drukte van je werk of gezin eventjes te vergeten. De leukste markten, bazaars en winkels op een rij, om samen koopjes op te speuren, koffie te drinken en bij te kletsen.

Foto 1. Vriendinnendagje? Ga gezellig shoppen! Wie weet welke vintage pareltjes je op de kop tikt. Foto: Vrije Markt Brunssum.

Vrije Markt Brunssum

BRUNSSUM - Ontdek de mooiste verborgen pareltjes op de Vrije Markt in Brunssum. Een gigantische overdekte 'rommel'markt met allerlei brocante spullen, van kleine kroonluchters tot servies. Niet zo fan van tweedehands spullen? Sla iets nieuws in! Kleding, accessoires en spullen voor in huis. De Vrije Markt is een mix van oud en nieuw met een flinke dosis gezelligheid. Zwijmel weg bij de Sterkste Man Competitie of dans mee op de muziek van de liveband. Als je er dan toch bent, mag een stuk Limburgse vlaai niet ontbreken. Bourgondisch genieten op deze gezellige markt! Alleen open op zondag.

Hilarisch: boek via DagjeWeg.NL Tickets jullie eigen Say Yes to the Dress beleving bij Wedding Wonderland. Gewoon voor de lol. Jurken passen plus bubbels en lekkers!

De Bazaar Beverwijk

BEVERWIJK - Ruim tweeduizend winkeltjes en kraampjes om sieraden, kleding en andere hebbedingen voor jezelf of als cadeau te kopen. Op De Bazaar in Beverwijk ben je de hele dag zoet. Wist je dat dit de grootste overdekte markthal van Europa is? De exotische sfeer en vrolijke kleuren op de markt geven je het gevoel dat je op vakantie bent. Behalve uitgebreid winkelen, kun je er heerlijk eten bij een van de zestig culturele cuisines. Van Indiase curry tot Afghaanse kebab: voordat je iets koopt, mag je het uitproberen en proeven. Er zijn ook kraampjes waar je gezellig samen jullie nagels en haren kunt laten doen! Open op vrijdag, zaterdag en zondag.

BLUR in Amersfoort

AMERSFOORT - BLUR is zo'n winkeltje dat je, als je het eenmaal ontdekt hebt, nooit meer wilt overslaan. In één van de mooiste straatjes van Amersfoort vind je deze concept store vol fair trade en vintage hebbedingetjes. Van servies tot decoratie, van sieraden tot kleding en van kinderspeelgoed tot cadeautjes. Met hier rondsnuffelen zijn jullie wel even zoet. En dan kun je tussendoor ook nog in het café aanschuiven voor een lunch of een koffie met een taartje. Bij mooi weer op het terras, waar je uitzicht hebt op het prachtige straatje vol historische panden. Deze winkel is een cadeautje voor jezelf! BLUR is dagelijks open.

Amsterdamse IJ-Hallen

AMSTERDAM-NOORD - Ready? Set? Shop! Een paar keer per jaar vind je in de IJ-Hallen de allergrootste vlooienmarkt van Europa. Kraampjes met allerlei spullen, van fashion van BN'ers tot koopjes van alledaagse Amsterdammers, allemaal voor een prikkie. De markt is enorm groot, dus je hebt zeker kans van slagen. Tip: wees er wel op tijd bij en neem iets mee om je aankopen in te vervoeren. Anders is het gesjouw alleen al een work-out. Elke maand staat er iets anders op het programma in de IJ-Hallen, van poppenbeurzen tot mode. Check op hun website in welke weekenden er leuke markten zijn.

Winkelen in een stad

Wandelen en winkelen, dat is pas een goede manier om een stad te verkennen - en om je beter te voelen over het shoppen want je bent tenslotte aan het multitasken. Maak van jullie winkelsessie een stedentrip en dompel je onder in de stadscultuur van een plaats naar keuze. Waar je ook bent, overal zijn leuke boetiekjes, tweedehands shops en gezellige winkels te vinden. En in de meeste plaatsen zijn winkels gewoon open op zondag.

Ook leuk

Foto 2. Winkelende mensen op de boulevard van De Bazaar. Foto: De Bazaar.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2020-10-08 15:28:01 · Gepubliceerd: 2015-10-30 15:20:51 - 6434