Tips voor een winters dagje weg! Deel 2

Dagje uit? Wij geven je tips voor extra sfeervolle en leuke winterdagen!

Wintersferen Gesponsorde bijdrage door

archief oud artikel 16 november 2015 Toerisme Landelijk Sinterklaas is weer in Nederland! 't Heerlijk avondje komt steeds dichterbij. Dankzij hem en zijn pieten is er door het hele land een hoop leuks te beleven. Wij geven je deze week weer vijf tips voor een winters uitje.

Cadeautjes shoppen en lekker eten

NOORDWIJKERHOUT - De perfecte manier om alvast in de feeststemming te komen: de Leeuwenhorst Winterfair! Zaterdag 21 en zondag 22 november kun je de hele dag indoor shoppen bij meer dan honderd kraampjes in NH Hotel Leeuwenhorst. Met warme truien, ambachtelijk eten en mooie spullen om jou en je huis in winterse sferen te brengen. Bezoek demonstraties bloemschikken door een wereldberoemde professional: Floral Designer Geertje Stienstra. Er zijn knutselactiviteiten voor kinderen en op zondagmiddag is er een speciale sinterklaasvoorstelling van de clowns Flosje en Blosje. Er is ook gezellige muziek op het event. Geniet zaterdag van een jazztrio en op zondag van de Amerikaanse singer-songwriter en saxofonist Ted Pickman. Twee dagen lang puur genieten op deze sfeervolle winterfair!

Bekijk onze speciale pagina Wintersferen voor alle winterse uitjes.

Bij Sinterklaas op visite

DUSSEN - Terwijl de Sint in Nederland is, moet hij natuurlijk ergens logeren. Dat doet hij zaterdag 21 november in Kasteel Dussen. Het kasteel is prachtig om te zien en dateert uit 1600. Ga op bezoek en zing, dans en bak pepernoten met de pieten. Ontmoet Sinterklaas en maak een mooie tekening voor hem. Vergeet niet stiekem een kijkje in de pakjeskamer te nemen...

Zie ginds komt de Pietenboot

AMSTERDAM - Sinterklaas leent de MS De Jordaan tot en met 5 december. Kom ook aan boord van de Pietenboot en zing mee met de Zingende Pieten Luc en Eddie. Zij zingen allerlei sinterklaasliedjes op het bovendek. Wil je ook meevaren op deze gezellige Pietenboot? Dan moet je van tevoren eventjes reserveren.

De schatkamer van Sinterklaas

HOORN - Wist je dat de schatten en juwelen van Sinterklaas in het Westfries Museum liggen? De Sint heeft een piraat op het IJsselmeer gezien, die hem vast en zeker wil bestelen! In Hoorn staan dag en nacht pieten voor de deur om de boel te bewaken. Lukt het jou om toch stiekem een kijkje in de schatkamer te nemen? Vanaf 15 november tot en met 5 december kun je Sinterklaas elk weekend bezoeken.

In de leer bij Survival Piet

ALMERE - Over daken klauteren met allerlei cadeautjes in je armen en ze vooral niet laten vallen: dat is best moeilijk! Gelukkig leert Survival Piet je de fijne kneepjes van het pietenvak. Vanaf 14 november tot en met 5 december kunnen kinderen van 5 tot en met 14 jaar bij SEC Survivals in Almere hun pietendiploma halen!

Bekijk ook onze vijf tips van vorige week om in wintersferen te komen!
Foto 1. Samen gezellig shoppen. Foto: Leeuwenhorst Winterfair.
Foto 2. Bekijk de mooiste cadeautjes en hebbedingetjes. Foto: Leeuwenhorst Winterfair.
Foto 3. Sinterklaas en zijn entourage wachten op je! Foto: Stichting Vrienden Kasteel Dussen.

Laatst gewijzigd: 2015-11-23 11:33:03 · Gepubliceerd: 16 november 2015 - 1135

Activiteiten Outdoorpark SEC Almere

Later dit jaar

Kanovaren Open Inschrijving


Leer kanovaren in deze leuke open inschrijving bij Outdoorpark SEC Almere! Een uitje vol sport, spel en plezier!

Internationale Modderdag


Kom naar Outdoorpark SEC Almere om Internationale ModderDag te vieren op 29 juni. Klim, ren, kruip en glijd over een extra modderig parcours. Let op: je wordt ont-zet-tend vies!

Ga op avontuur in de zomervakantie


In de zomervakantie beleef je de mooiste avonturen bij Outdoorpark SEC Almere. Je hebt volop keus: survivallen, boogschieten, kanovaren en nog veel meer. Iedere vakantiedag een nieuw avontuur!

Kruisboog schieten Open Inschrijving


In een groepje, samengesteld uit meerdere inschrijvers en een ervaren instructeur, leer je op ontspannen wijze schieten met de kruisboog en speel je leuke wedstrijdjes.

Outdoor Vakantieweek


Vijf dagen lang is er iedere dag een nieuw avontuur bij Outdoorpark SEC Almere: survival, bushcraft, kanovaren, high-rope klimmen, teambuilding, vlotvaren… Plezier gegarandeerd!

Zomerkamp Outdoor


Ga lekker op kamp deze zomer bij Outdoorpark SEC Almere. Survivallen, hut bouwen, boogschieten – en natuurlijk heel veel gezelligheid en plezier!

Expeditie Dierendag voor hond en baasje


Hondenbaasjes opgelet. Kom van de bank en ga naar Outdoorpark SEC Almere om Dierendag te vieren. Hier is een heus hondenparcours uitgezet met leuke hindernissen en uitdagingen. Ook leuk voor baasjes!

Halloween Spookwandeling


Met Halloween vult het bos van Almeerderhout met spookachtige wezens, enge geluiden en onverwachte gebeurtenissen. Ga griezelen en gillen tijdens de Halloween Spookwandeling op zaterdag 25 oktober!...

Actieve uitjes in de herfstvakantie


Outdoorpark SEC Almere biedt Survival, Boogschieten, Expeditie Outdoor, en meer! Volop buitenpret in de vakantie met elke dag een ander avontuur. Kom alleen of neem iemand mee - plezier heb je...

Luchtbuks schieten Open Inschrijving


Bij Outdoorpark SEC Almere leer je alles over de techniek van het schieten, en oefen je met buksen van verschillende kalibers. Tot slot is er een speelse wedstrijd.

Kruisboog Schieten Open Inschrijving


In een groepje, samengesteld uit meerdere inschrijvers en een ervaren instructeur, leer je op ontspannen wijze schieten met de kruisboog en speel je leuke wedstrijdjes.

Workshop Boogschieten Open Inschrijving


Boogschieten is een toegankelijke sport voor jong en oud. Bij Outdoorpark SEC Almere kan je in een open inschrijving kennismaken met de techniek van het handboogschieten. De workshop sluit af met...

Pietentraining met Survival Piet


Doe mee met de pietentraining van Survival Piet en ontvang een echte Pietendiploma! Een superleuk uitje met Sinterklaas-thema

Avontuurlijke uitjes in de voorjaarsvakantie


Survival, Boogschieten, Treasure Hunt, en meer! Volop buitenpret in de vakantie met elke dag een ander avontuur. Kom alleen of neem iemand mee - plezier heb je sowieso!

Treasure Hunt


Ergens in boswachterij Almeerderhout ligt een schat verborgen. Het hele gezin kan helpen om de schat te vinden! Kom jij helpen?