De leukste kerstmarkten voor het hele gezin

Geniet van alle kraampjes, warme dranken en attracties met de hele familie!

Ga een dagje naar een kerstmarkt Redactioneel door
Foto 1. Lekker eten, gezelligheid en natuurlijk kerstliedjes! Foto: Dordrecht Marketing.

archief oud artikel 6 december 2019 Toerisme Landelijk Meezingen met zangkoortjes en kerstliedjes, samen aan een lekkere warme chocolademelk nippen en een gezellig winters gevoel krijgen van alle versieringen en kraampjes om je heen. Kerstmarkten zijn ideaal om met het hele gezin te bezoeken! Om te shoppen, te snoepen, te schaatsen en natuurlijk om je onder te dompelen in de betoverende sfeer van kerst.

Schaatsen en struinen in Amsterdam

AMSTERDAM - De warmte, gezelligheid en familiesferen van de feestdagen beleven, maar wel in combinatie met het stadsleven? Kom vanaf 16 november 2019 schaatsen bij Ice*Amsterdam! Met de kinderen in de bakfiets race je naar het Museumplein, bind je de schaatsen onder en schaats je met uitzicht op het Rijksmuseum. Kindjes kunnen hier ook schaatslessen volgen. Warm jezelf na het schaatsen op bij de brasserie en struin over de kerstmarkt Ice*Village van 13 tot en met 26 december 2019, waar je vooral veel lekker eten vindt. De schaatsbaan is open tot en met 2 februari 2020.

Kerstliedjes zingen in Dordrecht

DORDRECHT - Beleef op 13 tot en met 15 december 2019 de kerstmarkt in Dordrecht! Meer dan tweehonderd kraampjes door het centrum van de stad waar je kunt eten, drinken, winkelen en genieten van de kerstsfeer. Luister naar bands en zangkoren die op verschillende plekken in het centrum op podia kerstliedjes zingen en spelen. Op straat vind je levende kerststallen - compleet met schaapjes, geiten en zelfs lama's. Natuurlijk is de beroemde Christmas-sing-a-long er ook weer bij - een klassieker in Dordrecht.

Nostalgische winter in Openluchtmuseum

ARNHEM - Een winters dagje uit in het Nederlands Openluchtmuseum is ouderwets gezellig voor kinderen en ouders. Het openluchtmuseum is tijdens de winterperiode een groot, sfeervol kerstdorp. Oer-Hollands broodjes bakken boven een knisperend vuur, samen schaatsen en smullen van stamppotten, warme chocolademelk en andere winterse lekkernijen. Er is een nostalgische kermis, een sleebaan en veel oud-Hollandse spelletjes. Een ouderwets gezellig winterdorp! Boek je kaartje met 25% korting via DagjeWeg.NL Tickets! Ticket geldig van 7 december 2019 tot en met 19 januari 2020.

Kerstavontuur op de vesting

BOURTANGE - Een dagje uit naar Vesting Bourtange is voor kinderen - en volwassenen - sowieso een bijzondere beleving, maar tijdens Kerstmarkt Bourtange ziet de vesting er nâg mooier uit. De vesting, bruggen en zelfs alle toegangswegen zijn feestelijk versierd met duizenden lichtjes en op de vestingwallen staan versierde kerstbomen te glinsteren. Op het Marktplein staat een gigantische kerstboom, omringd door bijna honderd kraampjes waar je gezellig kunt shoppen en eten. Voor jong en oud is er kerstig entertainment, zoals ouderwets gezellige zangkoren. Meezingen mag! Kerstmarkt Bourtange vindt plaats op 7, 8, 14, 15, 21 en 22 december.

Meer gezinsuitjes rond kerst

Foto 2. Bewonder ook de kerststal in Dordrecht. Foto: Dordrecht Marketing.
Foto 3. Voor het eerst op schaatsen? Ervaar het midden in de hoofdstad. Foto: Ice*Amsterdam.
Foto 4. Samen schaatsen in Amsterdam met een uniek uitzicht. Foto: Ice*Amsterdam.

Laatst gewijzigd: 2024-01-08 11:42:37 · Gepubliceerd: 2015-11-20 15:17:35 - 19773