Winterfeest in Delft

De Donkere Dagen van Delft zijn sfeervol, met lichtjes en leuke events!

Een winters dagje uit Nieuws door
Foto 1. De reusachtige Nordmannboom straalt op de Markt in Delft. Foto: Evenementenbureau Delft en De Burgemeesters.

archief oud artikel 8 december 2015 Toerisme Delft, Zuid-Holland De Donkere Dagen van Delft zijn allesbehalve donker. Op 8 december is het Lichtjesavond en is er geen donker hoekje meer te bekennen in de stad. Overal zijn kraampjes, lichtjes en zangkoren. Tot en met 30 december staat er een gigantische versierde kerstboom op de Markt, van zestien meter hoog! Ontdek wat er in december allemaal in Delft te beleven is in de aanloop naar de feestdagen.

Komt jouw kerstwens uit?

Geen Donkere Dagen van Delft zonder Lichtjesavond en Lichtjesmarkt - beide op 8 december. Dan wordt de kerstboom van zestien meter hoog op de Markt ontstoken. Shop bij ruim honderd kraampjes in het centrum van de stad voor cadeautjes en mooie hebbedingetjes of slenter langs om al het moois te bekijken en de kerstsfeer op te snuiven. Natuurlijk zijn er ook oud-Hollandse lekkernijen: warme chocolademelk, glühwein, rookworst, wafels en nog veel meer. In winkelgebied De Klis staat de hele maand een wensboom van zes meter hoog. Iedereen mag zijn of haar wens in de brievenbus ernaast inleveren. Ramonda Vermeer, communicatie van Donkere Dagen van Delft: "Winkeliersvereniging de Klis selecteert een paar wensen om écht in vervulling te laten gaan." Wie weet komt jouw wens wel uit!

Maria zit in een band

Geniet van muziek door de hele stad tijdens de Donkere Dagen van Delft! Op straathoeken, in kerken en in cafés. Een rockbandje - met de leden verkleed als de herders en de wijzen uit het kerstverhaal - treedt op 8 december als een muzikale kerststal op voor café De Beierd. Kerstliedjes, maar dan met dikke gitaren en net iets meer pit! En met Maria als leadzanger. Op 12 december reizen singer-songwriters de hele middag in Winkelgebied Zuidpoort in een bijzondere caravan naar het Bastiaansplein. Voor iedereen die ze onderweg tegenkomen, spelen ze akoestische muziek.

Kerst voor kinderen

"Er zijn allerlei leuke kerst-achtige activiteiten voor kinderen," aldus Ramonda. Op de Markt spelen acteurs het kerstverhaal na en er rijdt een treintje door de versierde stad. Op het Sint Agathaplein maken ze hun eigen lampionnen en op het Doelenplein doen ze een rondje in de draaimolen. Kinderen kunnen daar ook met Tante Paprika knutselen, koekjes bakken en tekeningen maken. "Op 19 december is de Kerstman in De Klis," aldus Ramonda. "Hij loopt er rond om met mensen te praten en op de foto te gaan. En op 19 december is er ook een kerstconcert voor kinderen tot en met zes jaar bij kinderopvang Plukkebol, door Juf Felice en Trio Krul. Er is echt ontzettend veel te doen!"

Foto 2. Luister gratis naar mooie optredens van artiesten door de hele binnenstad. Foto: Evenementenbureau Delft en De Burgemeesters.
Foto 3. De stad is feestelijk versierd in december. Foto: Evenementenbureau Delft en De Burgemeesters.

Laatst gewijzigd: 2015-12-08 10:08:57 · Gepubliceerd: 8 december 2015 - 792