1

Aanraders voor 2016

We hebben nu al zin in deze uitjes!

Bekijk de leukste uitjes Nieuws door
Foto 1. Foto: Amy Winehouse © Mark Okoh, Camera Press London.

archief oud artikel 7 januari 2016 Toerisme Landelijk Dit jaar komen er weer prachtige tentoonstellingen en voorstellingen aan. Van deze te verwachten uitjes krijgen wij nu al spontaan zin om de deur uit te gaan! Bekijk een aantal aanraders voor 2016.

Portret van een tragisch talent

"I want people to hear my voice and just... forget their troubles for five minutes." Een ironische quote van de veel te vroeg overleden zangeres Amy Winehouse. Ze bracht mensen mooie muziek, maar haar eigen problemen wist ze helaas niet te overwinnen. In de tentoonstelling Amy Winehouse: A Familiy Portrait zie je Amy zoals ze vroeger was: van klein meisje tot jonge vrouw, nog onaangetast door het mediacircus. Met spullen uit haar privéleven, zoals haar lievelingsgitaar en haar platencollectie. De spullen zijn geschonken en van geschreven commentaar voorzien door haar broer Alex. Amy was joods en groeide op in een typisch joodse buurt in Londen. Bezoek de tentoonstelling vanaf 29 februari tot en met 4 september in het Joods Historisch Museum in Amsterdam.

Belangrijk om te weten: de foto's van de tentoonstelling Amy Winehouse: A Family Portrait op deze pagina zijn bewerkte versies van het origineel en aangepast voor publicatie op DagjeWeg.NL. De originele versies van de foto's zien er in het echt en bij de tentoonstelling dus anders uit.

Nieuwe bioscoopknallers

We zijn nog nooit zo massaal naar de bioscoop gegaan als in 2015: er werden meer dan dertig miljoen bioscoopkaartjes verkocht. Misschien verbreekt 2016 wel een nieuw record, want we verheugen ons nu al op de films van dit jaar! Zoals de Nederlandse romcom Brasserie Valentijn, met Georgina Verbaan en Egbert Jan Weeber. De film komt uit op 14 februari, ideaal voor een romantische date. Op 29 juni komt Finding Dory uit: een film over de vergeetachtige vis uit Finding Nemo. Leuk als uitje voor het hele gezin! Ook zin in een film? Zoek een bioscoop bij jou in de buurt.

Voor een prikkie op de eerste rij

Dat theater alleen iets voor rijke mensen is, is natuurlijk onzin! Om extra te benadrukken dat theater echt voor iedereen is, is er dit jaar voor het eerst het BankGiro Loterij Theaterweekend. Een idee van Albert Verlinde en Frans Bauer, waar meer dan vijfendertig grote theaters aan mee doen. In het hele land zijn er theatervoorstellingen te bezoeken voor maar tien euro per persoon! Op de website vind je alle deelnemende theaters en er is ook een app voor op je telefoon. Het nationale theaterweekend is van vrijdag 15 januari tot en met zondag 17 januari. De kans om voor het eerst te ontdekken of theater iets voor jou is en voordelig op de eerste rij te zitten.

Nog meer leuks in 2016:

  • Het Festival Militair Culinair bij Nationaal Militair Museum op 28 en 29 februari in Soest. Met demonstraties, recepten en kookworkshops van tv-chef Rudolph van Veen;
  • Er komt een legomuseum in Grootegast! Maar het heet anders: het Legio Museum - in verband met de rechten. Wanneer het museum precies opent, is nog niet bekend;
  • Op 25 maart opent WILDLANDS Adventure Zoo Emmen. Een park vol avontuur, flora en fauna met drie spannende gebieden: Jungola, Serenga en Nortica;
  • Vanaf 2 mei ontmoet je superhelden zoals Captain America en Thor bij Madame Tussauds in Amsterdam. Lukt het jou de legendarische hamer van Thor op te tillen?
  • Foto 2. Foto: Wardrobe installation © The Jewish Museum.
    Foto 3. Op de foto met de Koning en Koningin! Vanaf 2 mei kun je met superhelden op de foto bij Madame Tussauds. Foto: Madame Tussauds.

    Laatst gewijzigd: 2022-01-08 18:34:34 · Gepubliceerd: 7 januari 2016 - 4888