Ga los met Afrikaanse beats in het Afrika Museum

Beleef een Afrikaans avontuur in het Afrika Museum |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Maak je eigen graffiti kunstwerk, schuiftoeter of drumdoos

16 februari 2016 Cultuur Berg en Dal, Gelderland Wie houdt er nu niet van muziek? De hele voorjaarsvakantie staat het Afrika Museum in het teken van ritmes en klanken. Volg je de rappende rondleiders of ren je meteen door om je eigen drumdoos in elkaar te zetten?

Foto 1. Laat je creativiteit zien tijdens de graffiti workshop! Foto: Afrika Museum.

Graffiti of muziek workshop

Rappende rondleiders leiden je langs Afrikaanse ritmes

Yes, vakantie! Tijd om leuke dingen te doen. Muziek maken bijvoorbeeld. In het Afrika Museum maak je deze voorjaarsvakantie niet alleen muziek, maar ook muziekinstrumenten. Volg een workshop waarbij je eerst je eigen muziekinstrument maakt en er daarna op gaat spelen. Samen met een muziekdocent laat je de lucht vullen met ritme en klanken. Of maak je je eigen graffiti kunstwerk tijdens een graffiti workshop? Leuk om thuis aan de muur te hangen!

Ontdek Afrika!

Het Afrika Museum is zeker de moeite waard om te ontdekken. In de voorjaarsvakantie gaat dit op een wel heel bijzonder manier: rappende rondleiders laten je de hele collectie zien. Loop langs alle Afrikaanse objecten met hun bijzondere verhalen. En ook hier ga je zelf aan de slag met muziek. Je maakt samen met de rondleiders een beat, waarop zij hun rap kunnen uitvoeren. Stamp er maar achteraan!

Maak een schuiftoeter in de muziekspeeltuin

Er zit niet alleen ritme in muziek. Het zit in alles wat we doen. Bekijk de film Foli en ontdek hoe je ritme kunt herkennen in beeld. Deze korte film is gemaakt in Guinee en geeft je een kijkje in de cultuur van dit land. De allerkleinsten rennen intussen door naar de Muziekspeeltuin voor peuters en kleuters. Muziekdocent Bert van Bommel maakt hier samen met de kinderen muziekinstrumenten die daarna natuurlijk bespeeld worden. Maak jij een drumdoos, schuiftoeter of klepper?

Het Afrika Museum, Museum Volkenkunde en het Tropen Museum vormen samen het Nationaal Museum van Wereldculturen. Je ontdekt hier alles over volken, talen en culturen.
Foto 2. Bekijk de Afrikaanse landschappen! Gewoon op Nederlandse bodem. Foto: Jacob van Vliet.
Foto 3. Rappende rondleiders laten je de collectie zien. Foto: Afrika Museum.
Foto 4. Wandel rond tussen de Afrikaanse hutjes in het buitenmuseum. Foto: Jacob van Vliet.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2016-02-18 10:45:28 · Gepubliceerd: 2016-02-15 16:29:03 - 742