Wandel, speel en ontdek in de natuur

Uitstapjes in de natuur | Redactioneel door

Bekijk de mooiste natuurgebieden

17 februari 2016 Natuur Landelijk Bossen, heuvels, duinen en prachtige heidevelden. Nederland kent zoveel mooie bossen en gebieden dat het vrijwel onmogelijk is om er een selectie van te maken. Toch hebben wij er een aantal op een rijtje gezet. Bekijk deze mooie natuurgebieden van Staatsbosbeheer. Ideaal voor een fraaie fietstocht in de frisse buitenlucht, een actief gezinsuitje of een romantische wandeling.

Foto 1. Ontdek een paar van de mooiste bossen van Nederland. Foto: DagjeWeg.NL.

Grootste Zeeuwse bos

SCHOUWEN-DUIVELAND - Beleef een Zeeuws sprookje op dit schiereiland waar je kunt zwemmen, zeilen, fietsen, paardrijden en uiteraard wandelen. De verschillende wandelroutes brengen je langs pittoreske dorpjes en woeste duinen. Bekijk moerassen die zijn ontstaan door de Watersnoodramp in 1953 en bezoek in boswachterij Westerschouwen het grootste bos van Zeeland. Als je daar 's avonds wandelt, kom je misschien wel een ree tegen!

Boskabouters zoeken

PURMEREND - Alsof je op een avontuur bent, zo voelt het in het Purmerbos. Het bos bestaat nog niet zo lang, maar de mooie bomen schieten uit de grond! Bewandel de slingerpaadjes en ontdek de spannende speelplek waar kinderen springen op vlonders over het water, klimmen op de touwbrug en het speeleiland verkennen. Doe mee aan de speurtocht Kabouterpad Purmerbos en ontdek waar alle boskaboutertjes zich verstoppen! Er is ook speciale aandacht voor viervoeters: honden mogen in het grootste gedeelte van het bos los rondlopen.

Tussen de boomtoppen

DROUWEN - Drenthe staat bekend om zijn grote bossen, schattige boerderijtjes en mooie natuurgebieden. En in het Drentse natuurgebied de Hondsrug vind je Buitencentrum Boomkroonpad. Dit is het startpunt voor mooie wandelingen door het bos, maar je kunt er ook paardrijden in de natuur en zwemmen in de Spartelvijver. Elke zondag is er een seizoenswandeling met een gids. Leer alles over het bos, elke keer over een ander thema en in een nieuw seizoen. Vergeet ook niet de hangbrug op het Boomkroonpad te beklimmen en geniet van het prachtige uitzicht. Durf jij tussen de hoge boomtoppen te wandelen?

Ben jij een boswachter?

ZOETERMEER - Test of jij een goede boswachter zou zijn en boek een excursie in De Balij. Een natuurbos met een kinderboerderij, gallowayrunderen en een moeras. Vlak buiten de stad en toch helemaal in de natuur! In het Speelbos kunnen kinderen riddertje spelen. Pomp water op het pleintje van de slotgracht en houd de wacht bij de poort van de stadsmuur. Knuffel met dieren op Stadsboerderij Balijhoeve. Daar huppen konijntjes, lammetjes, schapen, koeien, geiten en cavia's rond.

Foto 2. Durf jij de klim te maken? Foto: © Foto Staatsbosbeheer.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2020-03-17 11:49:44 · Gepubliceerd: 2016-02-16 12:46:58 - 1814