1

Dagje uit dit weekend!

De top vijf voor zaterdag en zondag!

Dagjes uit op DagjeWeg.NL   Redactioneel door
Foto 1. De rode kimono, George Hendrik Breitner, 1896. Stedelijk Museum, Amsterdam.

archief oud artikel 18 februari 2016 Toerisme Landelijk Voor een groot deel van het land is het eindelijk voorjaarsvakantie! En dat betekent dat er extra activiteiten te doen zijn dit weekend! De befaamde Huishoudbeurs gaat van start, er openen bijzondere en exotische exposities en meneer en mevrouw Poepjes hebben geluk aanstaande zaterdag.

Veertien kimono's verenigd

AMSTERDAM - In 1886 verhuisde de Rotterdamse George Hendrik Breitner naar Amsterdam, waar iedereen op dat moment fan was van alles wat met Japan te maken had. Daar ontmoette hij de zestienjarige Geesje Kwak. Zij werd zijn muze en model, poseerde voor hem in kimono's en zo ontstonden de kunstwerken die in het Rijksmuseum Amsterdam te zien zijn. Het is voor het eerst dat de veertien schilderijen van Breitner van meisjes in kimono's in één collectie te bekijken zijn. Breitner maakte schetsen en foto's voor hij daadwerkelijk iets begon te schilderen: ook deze tekeningen en foto's zijn te zien. De tentoonstelling Breitner: Meisje in kimono is te zien vanaf zaterdag 20 februari tot en met zondag 22 mei.

Niet geschikt voor schijtluizen

AMERSFOORT - Meneer Poepjes, Angela Schijt en Pierre Wind hebben allemaal mazzel dit weekend. Mensen met poepgerelateerde achternamen hebben op zaterdag 20 februari gratis toegang tot DierenPark Amersfoort. Heb je geen achternaam waar een luchtje aan zit? Boek tickets via DagjeWeg.NL Tickets en krijg alsnog korting plus een gratis drankje! Een sterke maag is handig, want alles wat met ontlasting te maken heeft, is de hele voorjaarsvakantie de grote boodschap in de dierentuin.

Aan deze trend ontsnap je niet

VEENHUIZEN - De escape rooms schieten als paddenstoelen uit de grond. Fort Veenhuizen gaat mee met die trend, maar dan net even anders! Hier speel je in een graansilo van vijftien meter hoog het televisiespel Fort Boyard na. Voer in korte tijd zoveel mogelijk spannende opdrachten uit om zoveel mogelijk sleutels te verdienen. Die sleutels geven je een flinke voorsprong bij de ultieme eindopdracht. Los raadsels en puzzels op en bedenk samen slimme strategieën om de enge uitdagingen met je team te overwinnen!

Meer dan gillende keukenmeiden

UTRECHT - Overal tassen vol kleding en gratis testers, geen vrije plaatsen in de treinen en allemaal files op de weg. Dat kan maar één ding betekenen: de Huishoudbeurs is weer begonnen! En dat is heus niet alleen leuk voor huismoeders van middelbare leeftijd. Het is een feestje voor vriendinnen! Dit jaar zijn er weer leuke activiteiten, zoals een meet-and-greets met beroemde bloggers en vloggers en de succesvolle make-overs door Mari van de Ven. De beurs is vanaf zaterdag 20 februari tot en met zondag 28 februari open.

Een harige bedoening

UTRECHT - Schoenen, jurken, borduursels en zelfs sieraden gemaakt van - hou je vast - mensenhaar. Bij de tentoonstelling HAAR! in het Centraal Museum is alles gemaakt van haar. Origineel en mooi, maar soms krijg je er ook de kriebels van. Aan het einde van de tentoonstelling kun je zelfs je eigen lokken doneren voor een nieuw kunstwerk. De tentoonstelling is te zien vanaf zaterdag 20 februari tot en met zondag 29 mei. In het laatste weekend van de expositie wordt het kunstwerk dat gemaakt is van het gedoneerde haar van de bezoekers tentoongesteld.

Extra tips!

Foto 2. Geesje Kwak in rode kimono, George Hendrik Breitner, 1893-1895. RKD, Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis, Den Haag.
Foto 3. Vanaf 20 februari barst de gekte rondom de jaarlijkse Huishoudbeurs in Utrecht weer los.
Foto 4. Kunstwerk: Kitchen Window. Jaartal: 2012. Kunstenaar: Melanie Bilenker. Materiaal: hair, paper, holly, brass. Afmetingen: 8.4 x 9.9 x 1.3 cm. Fotocredits: Sienna Patti.

Laatst gewijzigd: 2016-02-20 13:57:42 · Gepubliceerd: 2016-02-17 12:11:27 - 1361