Het leukste winkelstraatje van Nederland!

De Czaar Peterstraat is het allerleukste straatje

Winkelen tijdens je dagje uit   Redactioneel door
Foto 1. Schuif aan bij Instock aan de Czaar Peterstraat in Amsterdam. Foto: Credits to Hannah.

9 maart 2016 Toerisme Amsterdam, Noord-Holland Het is niet voor niets dat de Czaar Peterstraat in Amsterdam al een paar keer is uitgeroepen tot de leukste winkelstraat in Nederland. Hier vind je geen standaard merken of grote modeketens, maar kleine winkels en boetiekjes met een specifiek aanbod. Wij zetten een paar van deze leuke Amsterdamse adresjes voor je op een rij.

Van probleemwijk naar hippe volksbuurt

Het is een rasechte Amsterdamse volksbuurt, de Czaar Peterbuurt. De legendarische film Ciske de Rat werd er in de jaren tachtig opgenomen en jarenlang had de buurt een slechte reputatie. De Czaar Peterstraat stond bekend als zo'n straat waar je liever niet in je eentje doorheen fietst. Door de komst van jonge ondernemers en andere creatievelingen - zoals De Pindakaaswinkel en Instock - is de Czaar Peterstraat inmiddels opgebloeid tot hippe winkelstraat. Ben je nog nooit in de Czaar Peterstraat geweest? Plan dan maar gauw een dagje Amsterdam in, want een bezoekje is absoluut de moeite waard! De winkelstraat is ideaal om lekker lui rond te snuffelen.

Leuke adresjes in de Czaar Peterstraat

  • PURE PINDAKAAS - Ga langs bij De Pindakaaswinkel - geen aanrader voor mensen met notenallergie. Hier vind je de gekste smaken pindakaas: met banaan en chilipeper, met chocolade, met venkel, met koffie. Je kunt er zelfs een workshop boeken om je eigen pindakaas te maken - inclusief proeverij. De lekkerste smaak krijgt dan een pindaprijs. Er zijn ook seizoensspecials te koop. Zo heb je voor het sinterklaasfeest een potje pindaklaas met pepernoot. En alles wordt puur en eerlijk gemaakt.
  • VINTAGE FASHION - Dol op mode en op unieke koopjes? Ga langs bij conceptstore CP113. Hier vind je kunst, vintage meubels en woonaccessoires én een koffiecorner. De unieke kledingstukken die ze er verkopen, zijn van hippe merken uit Scandinavië tot echte Amsterdamse ontwerpen. Alles wat je hier vindt, is uniek en vaak tweedehands. Perfect voor een cadeautje - voor jezelf of een ander.
  • ANTI VERSPILLING - Ga na het shoppen gezellig iets eten bij Instock, een restaurant dat voedselverspilling tegengaat door van alles professioneel in elkaar te flansen met restjes. Niets is over de datum, maar de gerechten worden gemaakt van producten die anders toch zouden worden weggegooid. Bananen met bruine vlekjes die niet meer worden verkocht in de supermarkt, worden bijvoorbeeld bij Instock gebruikt voor een lekkere ijscoupe.

Ook leuk om te doen in Amsterdam

Foto 2. Bij restaurant Instock maken ze heerlijke gerechten van restjes. Foto: Credits to Hannah.

Laatst gewijzigd: 2020-09-30 11:10:55 · Gepubliceerd: 2016-03-08 09:56:45 - 4293