Eropuit met Pasen: wat te doen in België?

Bekijk alle uitstapjes in België |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Tips voor een dagje uit in België tijdens het paasweekend

11 april 2017 Toerisme Antwerpen, Antwerpen Gezellige wandeltochten, een frisse neus halen in de natuur of paaseitjes zoeken in een pretpark: ontdek de leukste uitstapjes met Pasen in België.

Foto 1. Paaseitjes zoeken hoort erbij! Onder meer in diverse pretparken kun je daarvoor terecht! Foto: Dijle Floats

Paasuitjes in België

Het hele paasweekend, van 15 tot en met 17 april kun je aansluiten bij een bijzondere paaswandeling met uilen in Wuustwezel. Je wandelt een heel eind met een uil op je arm en de tocht wordt afgesloten met een vliegshow.

Begin Eerste Paasdag goed bij Rederij Limburgia in Hasselt. Scheep hier zondag 16 april in voor een paasbrunchcruise. Een luxe ontbijt, inclusief show cooking, en ondertussen een prachtige vaartocht. Doe dit jaar eens makkelijk en laat je verwennen!

Heb je je paasontbijt achter de kiezen, dan kun je op zondag 16 april 's middags aanhaken bij de Lentewandeling in De Liereman. Onder leiding van een gids ontdek je de ontluikende lente in het prachtige natuurgebied De Liereman in Oud-Turnhout. Stevige laarzen aan en lekker actief de pas er in!

Een leuke familiewandeling doe je maandag 17 april in Sint-Joris-Winge. Help de paashaas tijdens de Paaswandeling met (of zonder) brunch! Tijdens een wandeling van twee uur kom je op drie plekken weides tegen waar overal chocolade-eitjes verstopt zijn. Wie vindt de meeste eitjes? Na afloop is er optioneel een lekkere brunch.

Musea en pretparken in België

In Bellewaerde Park kun je tijdens de hele paasvakantie gewoon lekker in alle attracties. Het park is tijdens Pasen namelijk gewoon open.

Plopsaland De Panne, Plopsa Indoor Hasselt en Plopsa Coo zijn ook gewoon open tijdens het paasweekend. Bij Plopsaland is Kabouter Plop op zoek naar paaseieren, wanneer hij ineens een snurkend baby Paasklokje in een mand met chocolade eieren vindt. De baby is zijn mama kwijt. Help Plop en zijn vrienden de moeder van het Paasklokje te vinden!

Nog meer eitjes zijn verstopt in Walibi België. Hier wordt het nieuwe pretparkseizoen geopend met een grote paaseierenspeurtocht die duurt van 1 april tot en met 17 april. Er is ook een paaslabyrint en je kunt je laten schminken.

De meeste musea zijn op paaszondag gesloten en op paasmaandag geopend. Bekijk een overzicht van de musea in België en check de openingstijden goed! Zin om te winkelen? Raadpleeg vooraf de openingstijden van de winkels.

Leuk om te doen in Antwerpen

Ontdek op zaterdag 15 april en zondag 16 april de hotspots van Antwerpen op een originele manier! De prachtige stad leent zich uitstekend voor een fietstocht. Antwerp by Bike zorgt voor geleide fietstochten met een gids. Ook is er de mogelijkheid om een step of 'Streetstep' te rijden.

Als je toch in Antwerpen bent, sla dan de Vogeltjesmarkt op zondag 16 april niet over! Officieel heet deze toeristische trekpleister de Vogelenmarkt. Op deze eeuwenoude markt vind je veel gevederde vriendjes en knaagdieren, maar ook lekkernijen, brocante en kleding. De markt wordt elke zondag gehouden, ook als die dag op een feestdag valt, en is erg populair bij toeristen.

Bekijk tips voor Pasen in Nederland.
Foto 2. Paaswandeling met een uil op je arm! Foto: Uilenhof
Foto 3. Lekker actief tijdens een Lentewandeling. Foto: Bezoekerscentrum De Liereman
Foto 4. Overal zijn paaseitjes verstopt! Foto: Dijle Floats
Alternatieve invulling van paaszondag: fietstocht door Antwerpen. Foto: Antwerp by Bike
Struin op eerste paasdag over de markt. Foto: Vogelenmarkt

Laatst gewijzigd: 2017-04-14 15:01:38 · Gepubliceerd: 2016-03-08 17:03:41 - 14250