Deze musicals wil je niet missen

Bekijk alle theaters op DagjeWeg.NL |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Dit zijn absolute aanraders!

14 maart 2016 Cultuur Landelijk De voorstellingen vliegen je om de oren, er is zoveel moois te zien! Maar wat speelt waar en tot hoe lang? Die ene musical waar je zo graag naartoe wilde, speelt die eigenlijk nog? Wij geven je een overzicht van grote en speciale producties in prachtige theaters die je niet wilt missen! Geniet de komende maanden nog even van deze shows en musicals.

Foto 1. De complete cast van de musical The Bodyguard. Foto: Stage Entertainment Nederland.

Speelt nog: hit zonder einde

KATWIJK - Deze voorstelling is inmiddels geen gewone voorstelling meer, maar een stukje cultureel erfgoed: Soldaat van Oranje - De Musical. Heb je deze klassieker nog steeds niet gezien? De show speelt nog elke week in de TheaterHangaar en biedt nieuw talent de kans om op het podium te staan in de best verkochte theatervoorstelling van Nederland. Het verhaal gaat over verzetsheld Erik Hazelhoff Roelfzema en speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog. Plotseling moeten hij en zijn vrienden hun onbezorgde studentenlevens vaarwel zeggen en belangrijke keuzes maken. Drijft dit ze uiteen? Wie maakt welke keuze?

Speelt nog: knappe beschermengel

UTRECHT - Bodyguard Frank Farmer wordt ingehuurd om popster Rachel Marron te beschermen tegen een enge stalker. Niemand weet wie de stalker is en hij of zij lijkt de politie steeds een stap voor te zijn. Ondertussen probeert Rachel gewoon haar leven als zangeres en moeder te leiden. De stalker gaat steeds verder, Frank en Rachel worden verliefd op elkaar en de situatie wordt steeds gevaarlijker en ingewikkelder. The Bodyguard is te zien in het Beatrix Theater Utrecht. De hoofdrollen worden gespeeld door Romy Monteiro en Mark van Eeuwen.

Geweest: meisje en de beestachtige prins

DEN HAAG - Beleef het ultieme sprookje in het AFAS Circustheater Scheveningen. Tot en met 4 september 2016 speelde daar de magische Disneymusical Beauty and the Beast. De mooie en slimme Belle moet gedwongen in het magische kasteel van het boze Beest blijven. Het Beest blijkt een vervloekte prins en alleen ware liefde kan hem nog redden... Een romantische familievoorstelling vol dans, liefde, humor en met een donker randje met in de hoofdrollen Anouk Maas en Edwin Jonker.

Geweest: 3D primeur met Borsato

AMSTERDAM - Een musical in 3D over Sky, een meisje van zestien dat worstelt met typische tienerproblemen: pesten, puberteit, verliefdheid. Maar er zijn grotere problemen die haar leven moeilijk maken. Daarom vlucht ze weg in haar eigen droomwereld. SKY de musical ging op 3 april 2016 in Theater Amsterdam in première. De voorstelling zit vol beroemde en minder bekende liedjes van Marco Borsato en is de eerste Nederlandse musical met 3D-animatie. Met rollen voor Lone van Roosendaal, Lisse Knaapen en Matteo van der Grijn. Helaas was de voorstelling geen lang leven beschoren.

Foto 2. De 3D musical Sky gaat over een tienermeisje met een moeilijke jeugd. Foto: Deen van Meer.

Laatst gewijzigd: 2017-02-28 12:00:14 · Gepubliceerd: 2016-03-10 12:17:00 - 971