Bak mee tijdens Nationale Pannenkoekdag 2016

Pannenkoeken voor iedereen: smullen maar!

Bekijk alle pannenkoekenrestaurants Nieuws door
Foto 1. Gezellig met zijn allen pannenkoeken bakken! Foto: Nationale Pannenkoekdag.

archief oud artikel 15 maart 2016 Opmerkelijk Landelijk Begint je maag al te knorren bij het zien van pannenkoeken? Dan heb je geluk want op vrijdag 18 maart is het Nationale Pannenkoekdag! De dag dat kinderen ouderen verwennen met zelfgebakken pannenkoeken. Maar daarvan pikt natuurlijk iedereen een graantje mee!

Kinderen bakken voor ouderen

Het is alweer de tiende Nationale Pannenkoekdag in Nederland. Op deze vrijdag in maart gaan dit jaar maar liefst 878 scholen aan de slag om 140.000 pannenkoeken te bakken. Deze, door kinderen gebakken lekkernijen, worden voorgeschoteld aan 60.000 ouderen in oudereninstellingen. Gewoon, omdat onze opa's en oma's best eens in het zonnetje gezet mogen worden. En zeg nu zelf: wat gaat er boven zo'n zelfgebakken pannenkoek?

Stroop, spek of hartig met zalm?

Op stap met kleine pannenkoekenbakkers

Kinderen worden echte chefkoks tijdens Nationale Pannenkoekdag. Bij Restaurant Buitenzorg mogen kinderen hun eigen pannenkoek bakken in de keuken, terwijl ouders genieten van een diner. Of doen ze liever mee met de pannenkoekrace bij de Witte Watermolen van Molenplaats Sonsbeek? Ook hier zijn de kinderen druk bezig met pannenkoeken bakken. Wil je gewoon genieten van een versgebakken pannenkoek? Plof dan neer bij één van de pannenkoekenrestaurants in Nederland.

Wat voor pannenkoek kies jij?

Het zijn niet alleen ouderen, die mogen genieten van heerlijke pannenkoeken. Op Nationale Pannenkoekdag heeft iedereen een reden om van deze baksels te smullen! Wil je een keer iets anders proberen? Schuif aan op één van de drie Pannenkoekenboten, in Rotterdam, Amsterdam en Nijmegen voor een onbeperkt pannenkoekenbuffet. Via DagjeWeg.NL Tickets, krijg je 10% korting bij drie pannenkoekenboten!

Pannenkoekweetjes!

  • De grootste pannenkoek ooit woog maar liefst 3.000 kilo!
  • Het wereldrecord pannenkoeken stapelen is in 2016 verbroken door Chefkok James Haywood. Hij maakte een stapel van 101,8 cm hoog.
  • Het wereldrecord pannenkoeken bakken staat op 80 pannenkoeken in 17 minuten. Probeer dat maar eens te verbreken...
  • We bakken als Nederlandsers zo'n 400 miljoen pannenkoeken per jaar. Dat zijn 4.400 stapels zo hoog als de Euromast.

Wil je pannenkoeken eten met korting? Via DagjeWeg.NL Tickets, krijg je 10% korting bij drie pannenkoekenboten!
Foto 2. Het is al de tiende Nationale Pannenkoekdag! Foto: Nationale Pannenkoekdag.
Foto 3. Bak je ook mee voor ouderen? Foto: Nationale Pannenkoekdag.

Laatst gewijzigd: 2016-03-17 12:08:05 · Gepubliceerd: 2016-03-15 15:14:03 - 409