1

Bewonder en bouw in het Legiomuseum

Bouwwerken en bakken vol Lego in Grootegast

Legiomuseum in Grootegast Nieuws door
Foto 1. Het grootste bouwwerk van het Legiomuseum: een model van het station van Groningen. Foto: Facebookpagina Legiomuseum Grootegast

archief oud artikel 29 maart 2016 Toerisme Grootegast, Groningen In het voormalige pand van Lego Nederland, aan de Legolaan en gevuld met kilo's Lego. Het Legiomuseum in Grootegast, wat onlangs opende, heeft alles in huis om fervente bouwers en - natuurlijk - kinderen te bekoren. Bekijk een manshoge Martinitoren en het station van Groningen van Lego .

Aan de Legolaan

Vrijwilligers met een liefde voor de gekleurde Legosteentjes hebben het pand aan de Legolaan de afgelopen maanden opgeknapt. In het Paasweekend gingen de deuren van het Legiomuseum open voor publiek, wat beide dagen met honderden tegelijk het verse museum kwam bewonderen. Het museum heeft een eigen collectie Lego en krijgt daarnaast ook collecties van verzamelaars te leen. Dat betekent dat er regelmatig iets nieuws te zien is!

Martinitoren van Lego

Wat er precies te zien is in het Legiomuseum? Het mooiste bouwwerk op dit moment is de Martinitoren. Een manshoge replica van de bekende kerktoren in Groningen. En in het openingsweekend kreeg het museum er nog een indrukwekkend bouwwerk bij, namelijk een model van het Groningse station. Dit Lego-bouwwerk is tweeënhalve meter groot!

Zelf bouwen

En behalve kijken, kunnen bezoekers van het Legiomuseum ook zelf bouwen. Want van al die indrukwekkende bouwwerken gaan de handen vast jeuken! Kinderen spelen hier gerust een paar uurtjes met al het Lego. Volwassenen bouwen mee of bekijken een stukje historie van het pand, waar tot 1997 het hoofdkantoor en distritbutiecentrum van Lego Nederland zat. Het Legiomuseum heeft ook een winkel en een restaurant waar bezoekers wat kunnen eten en drinken. Jarige jetjes en jobjes mogen er binnenkort hun verjaardagsfeestje vieren.

Foto 2. Overzicht van het nieuwe Legiomuseum. Foto: Facebookpagina Legiomuseum Grootegast
Foto 3. Kinderen bewonderen het station van Groningen, helemaal gemaakt van Lego! Foto: Facebookpagina Legiomuseum Grootegast

Laatst gewijzigd: 2016-04-19 09:30:05 · Gepubliceerd: 29 maart 2016 - 1999