Dagje uit dit weekend!

Vijf leuke uitjes voor zaterdag en zondag

Dagjes uit op DagjeWeg.NL Redactioneel door
Foto 1. Speel wetenschappelijke spelletjes en ga gratis naar NEMO dit weekend. Foto: Science Center NEMO.

archief oud artikel 21 april 2016 Toerisme Landelijk We hebben weer leuke weekendtips voor je op een rijtje gezet, inclusief fijne kortingen. Zin om naar een museum te gaan? Dan is dit weekend het ideale moment voor een bezoekje. NEMO en Centraal Museum zijn het hele weekend helemaal gratis open! En er is nog veel meer te doen. Geniet ervan, fijn weekend!

Het dak op bij NEMO

AMSTERDAM - Ter ere van de opening van hun nieuwe tentoonstelling op het dak, mag iedereen dit weekend gratis naar NEMO. De hele dag als een wetenschapper aan de slag. Speel spelletjes, wek energie op met je eigen spierkracht en geniet van een gratis dagje uit! Op zaterdag 23 en zondag 24 april mogen alle bezoekers gratis naar binnen.

Flashgolfen met korting

LELYSTAD - In FlashDome Lelystad kun je je met gemak de hele dag met vrienden of familie vermaken. Ga spijkerbroekhangen, sumoworstelen of speel een potje flashgolf! Daag elkaar uit op de 'glow in the dark' midgetgolfbaan met achttien holes. Met al die fluorescerende banen wordt midgetgolfen ineens een magische uitdaging. Bestel kaartjes via DagjeWeg.NL Tickets en krijg 15% korting!

Make-over Centraal Museum

UTRECHT - Na drie jaren verbouwen gaat het Centraal Museum op vrijdag 22 april weer helemaal open. De ideale kans om de make-over van de laatste jaren met eigen ogen te bekijken! Alles heeft een nieuwe look gekregen: van de tuin tot de entreehal. Het museum heeft nu meer ruimte en door een glazen brug is de route voor bezoekers makkelijker gemaakt. En... op zaterdag 23 en zondag 24 april mogen bezoekers vanaf 11:00 uur gratis naar binnen! Er zijn het hele weekend optredens, gratis rondleidingen en extra activiteiten.

Op visite bij de panda's

KERKRADE - Bekijk dit weekend de nieuwe rode panda's van dierentuin GaiaZOO! Het is hun eerste weekend in hun nieuwe verblijf. GaiaZoo is al een poosje flink aan het uitbreiden. Er worden vertrekken gebouwd voor nieuwe dieren en oude vertrekken worden uitgebreid. Waarschijnlijk moet je wel eventjes goed zoeken, want de rode panda's slapen doorgaans overdag ergens in de bomen.

Geschiedenis of vermaak?

AMSTERDAM - In het Verzetsmuseum Amsterdam bekijk je vanaf vrijdag 22 april de nieuwe en exclusieve tentoonstelling van internationaal beroemd fotograaf Roger Cremers: World War Two Today. Hij legde vast hoe we tegenwoordig de Tweede Wereldoorlog gedenken en hoe dicht dat bij vermaak ligt. De foto's zorgden voor wat internationale ophef. Cremers maakte onder andere foto's van toeristen in Auschwitz en van Belgen die bloederige veldslagen naspelen. De tentoonstelling is tot en met 25 september 2016 te zien.

Foto 2. Samen Flashgolfen op een glow in the dark midgetgolfbaan! Foto: FlashDome Lelystad.
Foto 3. Eben-Emael, België (2010). Bovenop het Fort Eben-Emael wordt de Duitse invasie nagespeeld. Reenactors van het Belgische leger vluchten voor de Duitse invallers. Foto: Roger Cremers.

Laatst gewijzigd: 2016-04-20 12:04:25 · Gepubliceerd: 21 april 2016 - 1388