Struinen over de markten van Brussel

Eropuit met de trein |  deel via WhatsApp | Redactioneel - Commerciële bijdrage door

Bezoek de grootste markt van Brussel

1 juni 2016 Cultuur Brussel, Brussel In Brussel bekijk je natuurlijk het Atomium en neem je een foto met Manneke Pis op de achtergrond. Maar echt genieten van de stad, doe je op de verschillende marktjes. Vintage shoppen en nieuwe smaken proberen! Neem de metro naar Lemonnier en waan je voor een ochtend in een compleet andere wereld.

Grootste markt van België

Het geschreeuw van de marktkooplui hoor je van verre en allerlei geuren komen je tegemoet zodra je het metrostation Lemonnier verlaat. De Zuidmarkt is de grootste markt in België en een smeltkroes van verschillende culturen. Er is van alles te vinden op deze enorme markt: veel vers fruit, olijven, specerijen, kruiden, vis, vlees en kleding. Al die kleuren en fleurige kramen leveren prachtige foto's op om later van te genieten. Iedereen prijst op een eigen manier het koopwaar aan en voor een paar euro ga je met volle tassen naar huis! Hapjes voor onderweg of om thuis een verse maaltijd mee te bereiden. De Zuidmarkt is iedere zondag van 6:00 uur tot 14:00 uur te bezoeken. Metrostation Lemonnier is maar één tramhalte verwijderd van Brussel-Zuid, waar je met NS International gemakkelijk naar toe reist vanaf elk station in Nederland.

Design en vintage

Na alle indrukken van de Zuidmarkt zijn de Hoogstraat en de Rue Blaes Straat een bezoekje zeker waard. Deze twee straatjes zitten vol met vintagewinkels en luxe design en meubelzaken. En ben je na deze twee straatjes niet geslaagd? Dan stuit je al snel op de vlooienmarkt op het Vossenplein, de plek waar eens locomotieven werden gemaakt. Elke dag ligt dit plein vol met mooie vintage spullen. Helaas weten de marktkooplui iets te goed dat ze prachtige spullen in bezit hebben en zijn de prijzen van hun pareltjes soms wat aan de hoge kant, maar vergeet vooral niet af te dingen. Dat hoort erbij!

Cultuur van kant

En, het is een beetje uit de richting, maar na een ochtend struinen over de markt is een bezoek aan het Museum voor het Kostuum en de Kant wel toepasselijk. Dit museum verzamelt allerlei soorten kostuums, maar ook hofjurken en minrokken, capes en mantels en natuurlijk kant. In wisselende tentoonstellingen zijn de mooiste creaties te bewonderen. Het museum is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Vanaf Brussel-Zuid is het maar tien minuutjes met de tram en vanaf Brussel Centraal is het slechts 8 minuten lopen. Je stapt zo weer op de trein naar huis en bent binnen twee uur weer op een Nederlands station. Een dagje België? Je bent er zo!

Ontdek Belgische steden

Heb je Brussel al gezien? Bezoek een andere Belgische stad, zoals Leuven. Ook hier ben je zo met NS International. Tip: bezoek hier het M-Museum, met een collectie van 46.000 stukken. Met een toegangskaartje kun je ook op het fenomenale dakterras! Niet te missen in het centrum van de stad is de Grote Markt, waar je een mooi zicht hebt op het schitterende, in gotische stijl gebouwde, stadhuis. Op het plein is ook restaurant Notre Dame te vinden voor een drankje of iets te eten. De Muntstraat, vlakbij de Grote Markt, zit vol met restaurantjes en heb je keuze uit verschillende keukens. Van Zuid-Amerikaans tot echt Vlaams!

Tip: een treinreis naar Brussel kost maar € 19,- per persoon als je boekt in juni. Je kunt het ticket gebruiken van 4 juni tot 15 juli.
Foto 1. Struin over de markten van Brussel.
Foto 2. En vind mooie spulletjes!

Laatst gewijzigd: 2016-06-02 10:23:44 · Gepubliceerd: 2016-05-03 16:00:37