Dagje uit dit weekend!

De leukste uitjes voor 21 en 22 mei

Operadagen Rotterdam 2016 Redactioneel door
Foto 1. Opera op verrassende locaties in Rotterdam. Foto: Bas Czerwinski

archief oud artikel 19 mei 2016 Toerisme Landelijk Natuurlijk kun je het hele weekend lekker thuis chillen, maar met onze Weekend Top 5 krijg je vast zin om erop uit te trekken. Een paar uurtjes struinen over een markt of vol gas op de trampolines van Jumpsquare. Liever achterover leunen? Geniet dan van operavoorstellingen tijdens de Nationale Operadagen in Rotterdam. Fijn weekend!

Opera op locatie

ROTTERDAM - Misschien heb je nog nooit een opera bezocht, maar ben je best nieuwsgierig. Leg je oor dan te luister tijdens de Nationale Operadagen in Rotterdam. Meer dan vijftig voorstellingen staan er van 20 tot en met 29 mei op het programma en daar zitten leuke verrassingen tussen. Zo kun je de eerste opera onder water bijwonen in de Nolet-loodsen en kijk je in het Groot Handelsgebouw naar een voorstelling over de wederopbouw van Rotterdam.

Nog een tip in Rotterdam: beklim De Trap! Een tijdelijke trap tegen het Groot Handelsgebouw met 180 treden en een mooi uitzicht.

Hout hakken op de Hoge Veluwe

HOENDERLOO - Een evenement voor stoere mannen en jongens op de Hoge Veluwe. Tijdens de Bos- en Houtdag op zondag 22 mei schieten flitsende zagen door dikke boomstammen en vliegen dezelfde boomstammen met hoge snelheid door de lucht. Wie laat z'n spierballen zien en verslaat Erben Wennemars met boomstam werpen. Andere activiteiten op deze dag zijn woodcarven, monkey climbing (boomklimmen met hulpmiddelen), houtsnijden en meubels restaureren.

Naar een trampolinepark - met korting!

NIEUWEGEIN - Beperk het geluier dit weekend en ga een paar uurtjes jumpen bij Jumpsquare in Nieuwegein. Dit grootste trampolinepark van Europa heeft maar liefst 2000 m2 aan trampolines. Test je skills en probeer een paar trucjes uit. De aanwezige jumpmasters helpen bezoekers bij het springen en geven handige tips. Zo word je een baas op de trampoline! Bestel tickets met 15% korting en ga lekker jumpen dit weekend.

Struinen op de grote Vlooienmarkt van Bakkeveen

BAKKEVEEN - Een set nieuwe tuinstoelen nodig of een kinderwagen? Tweedehands spulletjes in alle soorten en maten vinden een plekje én een nieuwe eigenaar op de Vlooienmarkt in Bakkeveen. Meer dan vijfhonderd enthousiaste verkopers brengen hun overbodige spullen aan de man. Een walhalla voor koopjesjagers, maar ook een heel gezellig uitje.

Dieren kijken in Taman Indonesia

KALLENKOTE - In Taman Indonesia kom je dieren tegen, die je in de gewone dierentuin nog nooit hebt gezien. Het kleinschalige dierenpark in het dorpje Kallenkote huisvest dieren als de loewak en de binturong. Nog nooit van gehoord? Ga ze dan bekijken in Taman Indonesia. Tip: bestel een gezinsticket met € 3,- korting.

Foto 2. Bekijk bijzondere beesten in dierenpark Taman Indonesia. Foto: Taman Indonesia
Foto 3. (Her)ontdek opera tijdens de Nationale Operadagen in Rotterdam. Foto: Bas Czerwinski
Foto 4. Duik in de foampit of probeer er juist uit te blijven! Foto: Jumpsquare
Foto 5. Probeer het boomstamwerpen tijdens de Bos- en Houtdag op de Hoge Veluwe.
Foto 6. En strijd tegen Erben Wennemars!

Laatst gewijzigd: 2016-05-19 15:58:30 · Gepubliceerd: 19 mei 2016 - 2400