Mooi weer? Stap op de fiets en ontdek Nederland

Echt Hollands: dagje uit op je stalen ros

Uitstapjes op de fiets Redactioneel door
Foto 1. Met een fiets en fietsroute van MacBike in Amsterdam kom je niet alleen langs mooie grachtenpanden, maar ook op onverwachte plekken met hun eigen charmes en schoonheid. Zoals Amsterdam-Noord. Foto: MacBike

16 juli 2022 bijgewerkt: 4 maart 2024 Toerisme Landelijk De zon op je bol, de wind in je haren, de frisse buitengeur in je neus als het net geregend heeft: fietsen is heerlijk! Ga eens verder dan het bekende blokje om en plan een dagje uit op de fiets. Daar zijn heel wat mogelijkheden voor in ons fietslandje. Trap de pedalen rond in een deel van Nederland waar je nog nooit bent geweest, volg een van de vele mooie fietsroutes of huur een bijzondere fiets. Hier zijn onze tips voor de leukste uitstapjes op de fiets.

Fietsen langs de kust

ZANDVOORT - Spring op de fiets met Behind The Beach en verken de duinen van Zandvoort. Ontrafel een puzzel, volg fietsend een cryptische route en beantwoord alle vragen onderweg. Behind The Beach heeft naast gewone fietsen en e-bikes ook fatbikes, bakfietsen of picknickfietsen. Fietsen was nog nooit zo leuk! Tip: Bestel gemakkelijk je tickets voor een leuk arrangement.

Mountainbiken door het zand

LOON OP ZAND - Ontdek een uniek stukje natuur in Nederland: de Loonse en Drunense Duinen. Nergens anders in Nederland zie je opeens boomkruinen uit een grote zandvlakte steken. Stap op een mountainbike van Recreatief Loon op Zand en volg een mountainbikeroute door het zand van deze 'Brabantse Sahara'. Of volg de gebaande fietspaden met een gewone fiets of e-bike.

Combi met de kano

REKKEN - Op steenworp afstand van Duitsland ligt het Gelderse dorpje Rekken. Verken de mooie omgeving hier met de fiets. Rij bijvoorbeeld de Flamingoroute of een andere themaroute en geniet onderweg van een picknick en het mooie uitzicht. Fietsverhuur kan ook in combinatie met een andere activiteit van Fiets- en Kanoverhuur Ten Brinke. Stap bijvoorbeeld alleen of met zijn tweeën in een kano en vaar de romantische eilandenroute.

Over de Hoge Veluwe

OTTERLO - Pak een van de gratis witte fietsen van Nationaal Park de Hoge Veluwe en fiets door oude bossen, over eindeloze vlaktes en langs fraaie vennetjes. De wind waait door je haren, om je heen kwetteren de vogels en er is grote kans dat je edelherten, moeflons of ander wild spot onderweg. Er ligt ruim veertig kilometer aan fietspaden in het park, dus genoeg voor een mooie lange tocht. Tip: Gratis consumptie in de Theekoepel bij je tickets.

Liggend door de bossen

LEUSDEN - Zin in fietsen, maar eigenlijk wil je ook weleens wat anders? Dan ben je bij Treeker Treks op het goede adres. Hier verhuren ze naast gewone fietsen en e-bikes ook ligfietsen. De eerste meters gaan misschien nog wat wiebelig, maar voor je het weet heb je de slag te pakken. En fiets je ontspannen liggend door de bossen van de Utrechtse Heuvelrug. Handig: bij Treeker Treks kun je ook fietsroutes krijgen.

De heuvels van Limburg in

VALKENBURG - Glooiende heuvels, sfeervolle plaatsjes met vakwerkhuizen, wijngaarden en historische kastelen: met een tweewieler van Cycle Center verken je de mooiste plekjes van Zuid-Limburg. Voel de heuvels in je benen op een toerfiets of huur een e-bike en zoef op je gemak over de pittoreske wegen. Neem een gezonde lunch mee voor onderweg en voel je even op vakantie.

Routes door Amsterdam

AMSTERDAM - Hoe verken je Amsterdam? Op de fiets natuurlijk! MacBike heeft allerlei fietsroutes door de stad voor je in petto, op verschillende fietsen. Stap op een omafiets en trek langs de wereldberoemde grachtenpanden. Verken samen de stad op een grappige tandem. Of maak een relaxte tour met een van de elektrische fietsen.

Ook in de UITkalender staan leuke uitstapjes op de fiets, zoals een bloesemfietstocht, een kunstroute of een andere thematocht. Zoek zelf iets leuks uit!

Actief op de fiets

  • Vadesto Outdoor Adventure heeft allerlei mogelijkheden op het gebied van fietsen. Kies voor een mountainbiketocht in het bos, een hilarische crazybike of de grootste waterfiets van de wereld;
  • De prachtige Nieuwkoopse Plassen verken je het best per fiets. Toer ontspannen door de polders en geniet van het prachtige uitzicht;
  • Ga spoorfietsen in Twente en rij op een soort van lorrie over een oud goederenspoor langs het Twentekanaal en over overwegen en spoorbruggen;
  • Verruil het asfalt voor water en fiets op een Schiller Waterfiets van Bootje Varen Delft door de grachten van Delft: op een echt fietsframe, alleen heb je nu geen wielen onder je, maar smalle drijvers.

Foto 2. Ontdek de mooie omgeving rond Leusden op een ligfiets van Treeker Treks. Foto: Treeker Treks
Foto 3. Fietsen door de Beemster over de nieuwe fietsroute langs al het UNESCO Werelderfgoed in Nederland. Foto: Marianne / Stichting Werelderfgoed Nederland

Laatst gewijzigd: 2024-03-04 17:04:06 · Gepubliceerd: 2016-04-15 17:16:57 - 4888