Welkom bij de Romeinen

Bezoek het Romeinenfestival |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Ontmoet soldaten en leer vechten als een gladiator

30 mei 2016 Toerisme Heilig Landstichting, Gelderland Soldaten, gladiatoren en vrouwen in elegante gewaden: begeef je tussen echte Romeinen! Op zaterdag 4 en zondag 5 juni is het Romeinenfestival in Museumpark Orientalis. Smul van Romeinse hapjes en drankjes, geniet van de gezellige drukte op de ouderwetse markt en leer vechten als een gladiator. Het festival wordt georganiseerd door RomeinenNU in samenwerking met Museumpark Orientalis.

Foto 1. Bekijk gladiatorengevechten of pak een schild en leer jezelf verdedigen zoals de Romeinen. Foto: RomeinenNU.

Avontuurlijk en levensecht

Tijdens het Romeinenfestival in Museumpark Orientalis waan je je in een andere wereld. Loop over de markt langs allerlei kraampjes en proef Romeinse lekkernijen, bekijk gladiatorengevechten tussen Romeinse kampioenen en ontmoet 'echte' Romeinen. Mariëlla Beukers van RomeinenNU vertelt: "In het kampement lopen re-enactors in Romeinse outfits rond. Ze zitten helemaal in hun rol. Ze slapen vooraf en tijdens het festival zelfs op het terrein in zelfgemaakte tenten, naar ontwerpen uit de Romeinse tijd." Het kampement is levensecht, als een klein dorpje waar bezoekers een kijkje mogen nemen en vragen kunnen stellen over de Romeinse tijd. "Er zijn keukens, er is een arts en er zijn ambachtslieden die sandalen maken. Ze leven echt het Romeinse leven", aldus Mariëlla.

Gladiatoren in spe

Tijdens het festival kunnen kinderen door middel van workshops zelf ontdekken hoe het was om in de Romeinse tijd te leven. "Kinderen kunnen trainen als legionair – ze leren omgaan met een zwaard, een schild of een speer." Voor de lol en op een veilige manier, natuurlijk. Er zijn ook creatieve workshops, zoals knutselen, schilderen en kruidenmengsels maken. Naast workshops zijn er rondleidingen, spelletjes en sportdemonstraties.

Een kaartje voor volwassenen kost € 9,50 en een kaartje voor kinderen € 6,-. Voor een workshop of activiteit hoef je geen extra geld te betalen: als je een algemeen entreebewijs hebt, mag je overal aan meedoen.
Foto 2. Beleef het Romeinse leven op het kampement, samen met ouderwetse inwoners. Foto: RomeinenNU.
Foto 3. Op het Romeinenfestival lopen allerlei re-enactors. Ze slapen zelfs op het terrein! Foto: RomeinenNU.

Laatst gewijzigd: 2016-05-30 10:43:10 · Gepubliceerd: 2016-05-27 10:51:09 - 1526