Ontdek een Arnhem vol kunst tijdens SONSBEEK'16

Bekijk de tentoonstelling SONSBEEK'16 |  deel via WhatsApp | Nieuws door

In het park en in de binnenstad: overal kunstwerken!

2 juni 2016 Cultuur Arnhem, Gelderland Arnhem en kunst is niet te scheiden! Van zaterdag 4 juni tot en met zondag 18 september staat de stad in het teken van SONSBEEK'16: transACTION. Koning Willem-Alexander opent de tentoonstelling op vrijdag 3 juni. In Park Sonsbeek staan installaties waar kunstenaars ook lezingen en workshops geven. In het centrum loop je tegen muurschilderingen aan en ook in Museum Arnhem en Museum Bronbeek bekijk je werken uit de tentoonstelling.

Foto 1. Kunstenaar aan het werk! Foto: SONSBEEK'16

Opening door de koning!

SONSBEEK'16 wordt geopend door niemand minder dan Koning Willem-Alexander! Op 3 juni knipt hij het lintje door, waarna het feest echt begint op 4 juni. Ontmoet op deze dag kunstenaars die om hun werk heen paraderen of ga los tijdens het openingsfestival. Na 17:00 uur kunnen de voetjes van de vloer wanneer het Japanse Cinema Caravan neerstrijkt in Park Sonsbeek. Samen met Studio Halfvol uit Arnhem zorgen zij voor een mix van muziek, theater, film, kunst en eten. Op het podium staan nog meer artiesten en kunstliefhebbers kunnen kijken bij het werk van Japanse kunstenaars. Ga bijvoorbeeld kijken bij live painting van Michinori Maru! Je ontdekt hier hoe een kunstenaar zijn werk maakt.

Kunststad voor kinderen

De stad van Kinderen, hoe zou die eruit zien? Dit kinderkunstwerk is te zien tijdens de kinderopening op donderdag 2 juni! Deze speciale opening gaat van start om 10:00 uur, waarna de kinderen in een optocht de kunstwerken op hun plaats brengen. Al lopend maken ze muziek op 'angklungs', Indonesische muziekinstrumenten van bamboe. Na deze officiële opening kunnen kinderen verder bouwen aan De stad van Kinderen. Voor kinderen zijn er elke zaterdag- en zondagmiddag workshops in Park Sonsbeek. Kids van acht tot en met veertien jaar leven zich uit met het Kids DOEBOEK, dat te verkrijgen is bij de Molenplaats en in Museum Arnhem.

De tentoonstellingen in Park Sonsbeek en Stad Arnhem zijn vrij toegankelijk. Museum Arnhem en Museum Bronbeek zijn geopend van dinsdag tot en met zondag van 11:00 uur tot 17:00 uur. Bezoekerscentrum Molenplaats is zeven dagen per week geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur.
Foto 2. Openingshandeling SONSBEEK '16: transACTION door Koning Willem-Alexander. Foto: Maurice Boyer.
Foto 3. Bekijk bijzondere beelden in Park Sonsbeek! Foto: SONSBEEK'16.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2016-06-03 16:51:18 · Gepubliceerd: 2016-06-01 14:16:47 - 2598