Festival Classique aan zee

Festival Classique 2016 |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Honderdste editie van klassiek festival verhuist naar Scheveningen

8 juni 2016 Cultuur Scheveningen, Zuid-Holland Met het ruisen van de branding op de achtergrond op legendarische locaties als het Kurhaus en de Pier. Festival Classique verruilt dit jaar de Haagse binnenstad voor de Scheveningse kust. En geef ze eens ongelijk! Geniet van klassieke muziek en voorstellingen tijdens het tien dagen durende verjaardagsfeestje van het festival.

Foto 1. Een concert in het Kurhaus. Foto: Festival Classique / Robert Lagendijk

Dit jaar geen concert op de Haagse Hofvijver, maar een opera aan zee. Festival Classique viert van 10 tot en met 19 juni haar honderdste verjaardag. Tien dagen lang staan er concerten en voorstellingen met klassieke muziek op het programma, met Scheveningen als podium. Bezoekers kunnen als vanouds genieten van het Residentie Orkest, wat met vier grote voorstellingen in het Kurhaus staat. Eén van die voorstellingen is Opera by the Sea, waarin de Nederlandse sopraan Annemarie Kremer, de Canadese tenor Eric Laporte en de Nederlandse bariton Bastiaan Everink een hoofdrol spelen.

Opera by the Sea

Opera by the Sea is niet één opera, maar een afwisselend programma met repertoire uit verschillende bekende opera's. Alle stukken hebben één ding overeenkomstig: ze hebben iets met de zee te maken. Lees meer over Opera by the Sea op Place de l'Opera. Ook nieuw tijdens Festival Classique is Bach at the Boulevard. Een nieuwe kijk op - wie kent 'm niet - Bach. Misschien ben je al een groot Bach-liefhebber, maar wellicht word je er eentje tijdens deze route. Op verschillende locaties langs de boulevard klinkt muziek van Bach, bekend, maar toch anders. Luister maar:

Kinderprogramma en gratis voorstellingen

Bekend en populair op Festival Classique zijn de kinderconcerten, die ook tijdens deze feestelijke editie niet mogen ontbreken. Voor kinderen en zelfs baby's zijn er speciale concerten, helemaal afgestemd op hun beleving. Een feestje van muziek en zachte lichteffecten voor de kleinsten tot trommelworkshops vanaf vier jaar. Tijdens het festival zijn er ook gratis activiteiten. Rond de Palace Promenade klinkt in de weekenden muziek van violiste Poppie Power en op de boulevard komen allerlei acts voorbij. En dat alles aan het strand, waar je na een concert met zicht op de immer fascinerende en zelf musicerende zee kunt nagenieten.

Blijf wat langer hangen en bekijk alle uitjes in Scheveningen.
Foto 2. Festival Classique gaat naar zee! Foto: Festival Classique
Foto 3. Een prachtig podium in het beroemde Kurhaus. Foto: Festival Classique / Robert Lagendijk
Foto 4. Bastiaan Everink als Der Flieende Hollander. Foto: Festival Classique / L. Opst

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2016-06-08 09:39:43 · Gepubliceerd: 2016-06-07 16:53:49 - 1433