Vaar tussen de ringstaartmaki's of duik in het donkere nachtverblijf

Bezoek DierenPark Amersfoort   Reportage door
Foto 1. Het voer voor de giraffen hangt natuurlijk hoog in de lucht. Foto: DagjeWeg.NL.

30 juni 2016 bijgewerkt: 22 juli 2020 Toerisme Amersfoort, Utrecht Aapjes kijken, ijsjes eten, ronddraaien in de draaimolen. De redactie van DagjeWeg.NL mocht een dagje terug naar hun kinderjaren in de dierentuin! We parkeren de auto op het parkeerterrein en stappen binnen in het bosrijke DierenPark Amersfoort. Benieuwd wat ons daar te wachten staat.

Apen in alle soorten en maten

Bij binnenkomst begint de spanning al meteen. Het berenverblijf van DierenPark Amersfoort is het eerste wat we zien. En je kunt heel dichtbij komen met de Klim Alles Route. Via een loopbrug loop je over de beren heen en daarna zoef je via de glijbaan weer naar beneden. En dan naar de apen. Er zijn hier niet alleen chimpansees, maar apen in alle soorten en maten. Weleens een doeroecoeli gezien? Deze zie je vooral bij nacht, dus daarvoor moesten we eerst binnenstappen in de grotten van het nachtverblijf. Spannend!

Met een waterfiets kom je vlakbij de giraffen!

Met de Berenboemel

Tringeling, wat komt daar aan? O, het is de Berenboemel! Op het stationnetje plof je lekker neer in de trein om daarna op ontdekkingsreis te gaan door de dierentuin. Je komt langs de neushoorn, de tijgers, maar ook langs een grote waterplas met flamingo's. Wil je de de dierentuin actiever ontdekken? Stap in een waterfiets. Trappen maar! Als je geluk hebt, loopt er net een ringstaartmaki of kapucijnaap door de tunnels boven je hoofd. Al trappend kom je vlakbij de giraffen en zebra's. De speeltuin voor de kids vind je midden in DierenPark Amersfoort. Dan kunnen ze tussendoor, in het begin en aan het eind lekker rennen door de speeltuin.

Smullen van een Swirl

Op verschillende plekken in DierenPark Amersfoort loop je tegen gezellige terrasjes aan. Terwijl de kinderen lekker spelen in de speeltuin, kijken ouders hier van een afstandje toe met een lekker bakje koffie. Of ga met zijn allen langs een parkrestaurant en probeer een patatje of een pannenkoek. Natuurlijk kun je ook aan een picknicktafel smullen van zelf meegebrachte broodjes.

Verjaardagsfuif of verblijven schrobben?

Wij hebben het niet gezien, maar je kunt in DierenPark Amersfoort ook dierverzorgers helpen. Met het Help de Dierverzorger-arrangement, mag je een uur voor openingstijd naar binnen. Je komt dan aan in een stil park en gaat samen met een dierverzorger aan de slag. Bijvoorbeeld door het verblijf van de olifanten schoon te maken! Intussen vertellen de verzorgers je alles wat je wilt weten over deze reusachtige dieren. Je kunt in DierenPark Amersfoort ook verjaardagsfeestjes vieren.

Foto 2. De redactie verkent DierenPark Amersfoort met de waterfiets. Foto: DagjeWeg.NL.
Foto 3. Op ontdekkingsreis met de Berenboemel!
Foto 4. De doeroecoeli in het nachtverblijf zat net te smullen van een meloen. Foto: DagjeWeg.NL.
Foto 5. Ga lekker spelen in de speeltuin! Foto: DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2020-07-22 16:07:36 · Gepubliceerd: 2016-06-30 17:06:24 - 7983