Springen tot je niet meer kunt

35 springkussen en gezond eten op Springvallei Rotterdam

Springvallei Rotterdam Nieuws door
Foto 1. Heel veel springkussens om uit te proberen! Foto: Springvallei Rotterdam

archief oud artikel 8 juli 2016 Toerisme Rotterdam, Zuid-Holland Zet een springkussen neer en de kinderen zijn er niet vandaan te slaan. Hoe krijg je ze dan ooit mee naar huis bij Springvallei Rotterdam? Op dit springkussenfestival van 9 tot en met 22 juli 2016 staan wel 35 springkussens om uit te proberen.

Stormbanen en kastelen

Op 13.000 vierkante meter wacht kinderen tot en met twaalf jaar een grote collectie springkussens tijdens Springvallei Rotterdam. Kastelen en stormbanen, van klein tot heel groot: het springplezier kan uren duren! "De grote springkussens zijn erg groot", vertelt Suzanne Helming, van de organisatie. "We hebben een aantal stormbanen van rond de 15 meter lang, maar ook hele kleintjes voor in de peuterhoek." Op de springkussens krijgen de kids een flinke dosis beweging, maar ook de ouders hoeven niet stil te zetten. Op twee hockeyvelden kunnen zij samen met hun kinderen meedoen aan verschillende sporten.

Terrasje pakken en knutselen

Voor een gezellige pauze staan er op het terrein van Springvallei Rotterdam meerdere foodstands en is er een bar. Hierbij is een klein strandje aangelegd met terras, om - hopelijk! - van het zonnetje te genieten. Op terrein vind je allemaal spelletjes, verschillende sporten maar ook skelters. In de naastgelegen Sporthal is een hele ruimte waar kinderen mogen knutselen, tekenen en schilderen. Ook gaan ze hier aan de slag met gezonde voeding.

Hoe maak je gezonde snacks?

Op Springvallei staat goed en gezond eten centraal. Geen vette snacks om tussen het springen door te verorberen, maar je kunt zelf aan de slag met een verantwoord tussendoortje. Er is een smoothie bar en je kunt genieten van gezond ijs en fruitige limo's. Tijdens de clinics kom je erachter wat een popey shake is en hoe je een gezonde pannenkoek bakt. Of dat veel moeite is? De organisatie van Springvallei wil graag laten zien hoe je snel en gemakkelijk iets gezonds kunt maken.

Bekijk meer uitjes voor de zomervakantie op DagjeWeg.NL.
Foto 2. Springen tot je niet meer kunt! Foto: Springvallei Rotterdam

Laatst gewijzigd: 2016-07-07 17:08:10 · Gepubliceerd: 2016-07-05 17:23:35 - 7185