Stoere musea voor kinderen

De leukste tips voor deze zomervakantie | Nieuws door

Stoere dagjes uit voor lieve prijzen - soms zelfs met korting!

13 juli 2020 Toerisme Landelijk Een zwoele zomerdag, of juist een druilerige middag - eerst zien dan geloven - in de vakantie? Bezoek een stoer museum! Zo versla je die verveling in zomervakantie wel. Wij zetten stoere musea voor kinderen voor je op een rij. En veel musea hebben ook nog fijne aanbiedingen. Veel plezier!

Foto 1. Lekker stoer aan de slag in de haven! Foto: Maritiem Museum © Mike Bink.

Ga op avontuur in de haven

DEN HELDER - Ooit een onderzeeër of een oorlogsschip van dichtbij gezien? In het Marinemuseum mag je zelfs aan boord stappen. Ontdek alle spannende verhalen van de Nederlandse marine. Bekijk exposities over missies van vroeger, leer meer over de bedrijvigheid in de havens, doe mee aan speurtochten en ga op jacht naar piraten.

Ben jij moedig genoeg?

ALMERE - Het is geen eitje om bij de politie, brandweer of ambulancedienst te werken. Je moet supersnel oplossingen verzinnen, sterk en moedig zijn en altijd weten wat te doen. Heb jij het in je? Bij Veiligheidsmuseum PIT ontdek je wat politie, brandweer en ambulance eigenlijk allemaal doen en of jij het ook zou kunnen. Help ze een handje mee met leuke activiteiten en opdrachten! Blus bijvoorbeeld een brand en los een misdaad op.

Wat voor held ben jij? Ontdek het bij het PIT Veiligheidsmuseum! Tot 15% korting op je tickets

Los spannende misdaden op

BUREN - Het Marechausseemuseum is hét museum voor speurneuzen. Spring op een echte marechausseemotor en los misdaden op in het jeugdlaboratorium. Je leert ook veel over de geschiedenis van de marechaussee. Vroeger gingen ze te paard, tegenwoordig hebben ze spectaculaire, gepantserde rupsvoertuigen. Bekijk zo'n rupsvoertuig van binnen en leer wat een marechaussee nou eigenlijk allemaal doet.

Wandel door de geschiedenis van de Koninklijke Marechaussee. 10% korting

Ben jij een zeesoldaat?

ROTTERDAM - Hoe overleven mariniers zware missies in de woestijn of in het oerwoud? In het Mariniersmuseum ontdek je alles over de zeesoldaten en avontuurlijke speurders van Nederland. Luister naar verhalen over missies van vroeger en nu en ga zelf aan de slag als combat tracker. Echte combat trackers controleren in oorlogsgebieden of een gebied veilig is. Ga op onderzoek uit en let op dingen die andere mensen over het hoofd zien. Leer sporen herkennen en ontrafel wat ze betekenen.

Ontdek of jij een zeesoldaat bent in het Mariniersmuseum. 10% korting

Nog meer spannende musea voor kinderen

Foto 2. Ga mee op Expeditie Speurneus 2.0 in het Mariniersmuseum! Foto: Mariniersmuseum.
Foto 3. In het Marinemuseum leer je alles over oorlogsschepen en de piraterij. Foto: Marinemuseum.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2020-07-16 10:49:14 · Gepubliceerd: 2016-07-06 17:19:21 - 2296