Ben jij een zeesoldaat? Ontdek het in het Mariniersmuseum!

Hoe is het om in de woestijn of in de jungle te werken? En hoe overleven mariniers onder zulke zware omstandigheden? Ga zelf op onderzoek uit als soldaat en ontdek alle verhalen van het Korps Mariniers in het Mariniersmuseum.

Ontdek grootse verhalen

De verhalen die in het Mariniersmuseum worden gedeeld, zijn interessant voor iedereen - of je nu acht of tachtig bent. Leer meer over bekende missies van vroeger en missies van nu. In het programma 'Een dag uit het leven van een marinier' vertellen mariniers over hun dagelijkse werkzaamheden tijdens hun missie in Uruzgan. De mariniers vertellen welke impact die reis op ze heeft gehad. Hoe was het daar en wat moesten ze daar doen? Dit en nog veel meer kom je te weten in alle exposities en presentaties in het museum.

Op pad als soldaat

Ga zelf als combat tracker op onderzoek uit en let op dingen die andere mensen over het hoofd zien! Dat doen echte combat trackers in oorlogsgebieden ook, om te controleren of een gebied veilig is. Zij zijn de avontuurlijke speurneuzen van het Korps Mariniers. In de familietentoonstelling Expeditie Speurneus 2.0 reis je door het bos, de jungle en een ijsvlakte in Noorwegen. Leer sporen herkennen en ontrafel wat ze betekenen! Ook leuk: de game VUUR! Stap achter een echte mitrailleur op een bewegende boot in deze spannende game. De opdracht is om te voorkomen dat piraten een koopvaardijschip kapen. Help de mariniers een handje, ontwapen de piraten en zorg ervoor dat het schip veilig verder kan varen. Maar pas op, de piraten zelf mag je niet raken want dan is het game over!

Duik in echte missies

Wandel door de tijd, met 1665 als startpunt. Beleef de slag bij Chatham, het bombardement van Rotterdam in mei 1940 en de missies naar Irak en Afghanistan. De Wijnhaven in Rotterdam - waar het Mariniersmuseum staat - is een belangrijke plek in de geschiedenis van het Korps Mariniers. Hier vochten de mariniers in de meidagen van 1940 tegen de Duitse invasie. Bekijk oude krantenknipsels, foto's van soldaten, uniformen en nog veel meer.

Ben jij een zeesoldaat? Ontdek het in het Mariniersmuseum! in Rotterdam leent zich ook goed voor een kinderfeestje (vanaf € 5,00 p.p.) en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Doe mee aan Expeditie Speurneus 2.0.

Bekijk echte uniforms.

Doe mee aan Expeditie Speurneus 2.0.

Doe mee aan Expeditie Speurneus 2.0.

Doe mee aan Expeditie Speurneus 2.0.

Ontdek alle verhalen.

Doe mee aan Expeditie Speurneus 2.0.

Ga zelf op onderzoek uit!

Doe mee aan Expeditie Speurneus 2.0.

Leer meer over missies.