Zomers genieten in Almere

Zomervakantie in Almere |  deel via WhatsApp | Nieuws - Commerciële bijdrage door

Lekker winkelen en samen de stad verkennen

11 juli 2016 Toerisme Almere, Flevoland Komkommertijd bestaat niet tijdens de zomervakantie in Almere. Er zijn verschillende evenementen en bijzondere voorstellingen in de openlucht. Ontdek de stad en omgeving per boot of met de nieuwste fietsroutes van de VVV. Ga op pad met fijne kortingen op zak! Bekijk deze leuke tips voor een dagje Almere.

Foto 1. Met het hele gezin shoppen in Almere en genieten van een zomerse dag in de stad. Foto: Almere City Marketing.

Shoppen in het centrum

In het centrum van Almere vind je bekende merken zoals Primark, ZARA, Rituals, Superdry, Hugo Boss, MANGO, Yves Rocher en veel bijzondere speciaalzaken war je de hele dag kunt rondsnuffelen. De hele dag shoppen en tussendoor genieten van gezellige pauzes. Er zijn wel vierhonderd winkels en knusse horecapleinen in Almere, zoals de Grote Markt en Restaurantplein Belfort. Schuif in een hippe koffietent aan voor een kop koffie of geniet in het zonnetje op een terras van een lekkere lunch. Je hebt keuze uit ruim veertig restaurants voor een diner, om de shopdag mee af te sluiten! Of vul je bezoek aan met een leuk evenement in Almere.

Benieuwd wat er deze zomer te doen is in Almere? Bekijk meer leuke tips en aanbiedingen op de zomer in Almere pagina van VVV Almere.

Relaxen bij de Kemphaan

Stadslandgoed de Kemphaan is ook een goede tip voor deze zomer. Kinderen kunnen zich hier de hele dag vermaken in het Zuiderzeespeelbos of in de bomen van klimpark Fun Forest. Van pannenkoeken smullen bij Dubbel-Op, of eten in het bosrestaurant Buitengewoon Lekker - in het nieuwe buitencentrum van Staatsbosbeheer. Wandel door de natuur of ga aapjes kijken bij Stichting AAP. Een ontspannen dagje Almere in de buitenlucht, terwijl de kinderen rondrennen in de natuur.

Walhalla voor watersporters

Almere is een paradijs voor watersportliefhebbers. Een mooie vaarroute door Almere is van het Gooimeer naar het Markermeer. Start in Almere Haven, met gezellige restaurantjes in de Havenkom, vaar vervolgens naar de Noorderplassen, met een prachtig uitzicht op de skyline, het kasteel en bijzondere natuurgebieden. Bij het gemaal De Blocq van Kuffeler vaar je zo het Markermeer weer op. Heb je geen eigen boot? Je kunt op verschillende plaatsen een sloep, kano of waterfiets huren. Of boek een rondvaart bij Almere Veertje. Als je dan toch op weg bent, neem dan gelijk een kijkje op het grootste catamaranstrand van Europa bij Sail-Today - naast de jachthaven Marina Muiderzand.

Nieuwsgierig geworden wat er in de zomer nog meer te doen is in Almere? Bekijk de website van VVV Almere en ontdek de leukste tips voor deze zomer!
Foto 2. Lekker spelen op Landgoed de Kemphaan. Foto: Almere City Marketing.
Foto 3. Verken de stad en omgeving met een boot - of een fundonut. Foto: Maarten Feenstra.
Foto 4. Kinderen spelen buiten in de natuur op Stadslandgoed de Kemphaan. Foto: Almere City Marketing.

Laatst gewijzigd: 2016-07-19 15:34:16 · Gepubliceerd: 2016-07-11 09:30:59