Vier Rembrandts verjaardag met het Rembrandt Art Festival

De schutters van de Nachtwacht zijn ook uitgenodigd!

Vier het feestje mee tijdens het Rembrandt Art Festival Nieuws door
Foto 1. Ontdek de meesterschilder in jezelf! Foto: Het Rembrandthuis.

archief oud artikel 13 juli 2016 Toerisme Amsterdam, Noord-Holland Wie kent de meesterschilder Rembrandt van Rijn niet? Het is op vrijdag 15 juli 410 jaar geleden dat Rembrandt geboren werd. Dat is reden voor een feest! Tijdens het Rembrandt Art Festival snuffel je langs kraampjes en maak je je eigen kunstwerk tijdens een workshop.

Kunst shoppen op het straatfeest

Het plein voor het Rembrandthuis staat op zijn kop! De verjaardag van Rembrandt wordt gevierd met het Rembrandt Art Festival, een groot straatfeest bomvol activiteiten. De Rembrandt Art Market, de wekelijkse kunstmarkt van Amsterdam, verhuist naar het plein voor het Rembrandthuis. Op deze markt zie je schilderijen, digital art en etsen: als het maar met kunst te maken heeft. Het leuke aan deze markt is dat je de kunst rechtstreeks van de kunstenaar koopt. Je kunt dus ook een gezellig babbeltje met hem maken.

Actie: gratis speurtocht en audiotour via DagjeWeg.NL Tickets.
Maak je eigen Rembrandt!

Ontdek de kunstenaar in jezelf

Kunstenaars beelden het thema 'Kleurrijk Rembrandt' uit met Street Art. Je kunt hier dus live toekijken hoe kunstwerken worden gemaakt. Je handen beginnen spontaan te jeuken, dus het is tijd om zelf aan de slag te gaan! De hele dag door worden er voor de ingang van het Rembrandthuis workshops en demonstraties gegeven. Pak je kwast, steek hem in de verf en ontdek de kunstschilder in jezelf!

Schutters van De Nachtwacht

Herken je de schutters van De Nachtwacht? Schutters waren vroeger burgers die waren ingesteld om hun stad of dorp te beschermen. Deze taak is in 1907 overgenomen door de politie. Maar... de schutters van De Nachtwacht zie je terug ter ere van Rembrandts verjaardag! De Schutterij van Amsterdam, die opnieuw is opgericht in 2010, is aanwezig op het Rembrandt Art Festival en zorgt voor tal van activiteiten.

Rembrandthuis in de avond

Wil je een extra exclusieve rondleiding door het huis waar Rembrandt woonde? Na sluitingstijd is er een unieke rondleiding voor mensen die het Rembrandthuis in alle rust willen ontdekken. Je wordt ontvangen met een glaasje prosecco en daarna leidt de kunsthistorisch gids je door Rembrandts keuken, woonkamer en atelier. Zo komt het leven en werk van de schilder wel heel dichtbij!
Foto 2. Shop langs de verschillende kraampjes van de Rembrandt Art Market! Foto: Het Rembrandthuis.

Laatst gewijzigd: 2016-07-13 17:18:26 · Gepubliceerd: 2016-07-12 10:17:49 - 739