Doe een kopje koffie in deze kekke kattencafés

Taartjes en staartjes: kattencafés zijn hot

Koffie en kroegjes: cafés op DagjeWeg.NL   Redactioneel door
Foto 1. Een kat ligt er ontspannen bij in kattencafé Op z'n Kop. Foto: Kattencafé Op z'n Kop.

14 maart 2022 Toerisme Landelijk De opening van het allereerste kattencafé in Nederland was in Amsterdam in 2015. Inmiddels zit ons land vol poezenparadijzen. En alle cafés barsten van de schattige katten en kattenwoordgrapjes. Leuk en immens populair onder kattenliefhebbers, dat geknuffel met die spinnende beesten terwijl je een kopje koffie drinkt. Maar waar vind je ze precies? Onze favoriete Hollandse kattencafeetjes op een rij.

Het purrfecte kattencafé

ROTTERDAM - Zoals het een kattencafé betaamt, houden ze bij Pebbles Kitty Cat Café wel van een woordgrapje op z'n tijd. Eigenaar Freddy noemt zijn kattencafé liefkozend 'pawesome' en gunt alle katten een 'purrfect' thuis. Aan woordgrapjes hier geen gebrek - en aan lekkere koffie of thee ook niet. De koffies kun je zelf upgraden met een extra smaakje zoals chocolade of karamel. Verder kun je er ook een hapje eten. Zowel bij de taartjes als de lunchhapjes vind je een vegan optie.

Koffie en een kopje

AMSTERDAM - Het allereerste echte kattencafé van Nederland. In de Amsterdamse Baarsjes vind je kattencafé Kopjes. Eigenaresse Lenny Popelier richtte het café op met dank aan crowdfunding - zoals veel kattencafés trouwens. Je betaalt € 4,- entree om er anderhalf uur te mogen zitten - en om het welzijn van de katten te financieren. Je kunt hier niet contant betalen, dus vergeet je pinpas niet! Er staan lekkere taartjes op het menu, maar ook een simpele en gezonde brunch en bijzondere lunchgerechten. Koop in de bijbehorende shop een leuk T-shirt of tas met kattenprint, als je helemaal in stijl naar het café wilt gaan.

Katten boven je hoofd

GRONINGEN - Ze lopen overal, de katten in Op z'n Kop. Een toepasselijke naam, want er lopen krabpalen en tunneltjes als een soort steigers over de tafeltjes heen. Niet schrikken dus als er ineens eentje naar beneden springt om om wat aandacht te smeken. Her en der liggen kattenspeeltjes klaar om de diva's mee te vermaken. Kom high teaën tussen de katten en geniet van biologische sapjes, luxe koffies en gezonde snacks. De homemade brownie is een aanrader.

Café met kattenkamer

AMERSFOORT - Een soort van tweede huiskamer voor Amersfoorters - en zeker voor de katten die hier wonen. Kat & Koffie is een gezellig kattencafé in hartje Amersfoort. Spelen, aaien, knuffelen met katten: het mag hier allemaal. Maar je bent wel op visite hè, dus de katten zijn de baas. Als ze je zat zijn, trekken ze zich terug in een aparte kattenkamer. Kun jij genieten van je koffie, taartje en lunch.

Nog meer kattencafés

Ook leuk om te lezen

Foto 2. Een kat staart door het raam van het café naar een hond op straat. Foto: Kattencafé Op z'n Kop.
Foto 3. Het interieur van kattencafé Op z'n Kop. Foto: Kattencafé Op z'n Kop.

Laatst gewijzigd: 2022-05-13 16:40:23 · Gepubliceerd: 2016-07-15 16:12:26 - 9717