Vijf verfrissende uitjes voor zonnige dagen

Ga je het bos in of het dak op?

Dagje uit naar strand Redactioneel door
Foto 1. Ga ook kijken bij de zonnewijzer op het dak van NEMO! Foto: NEMO © DigiDaan.

archief oud artikel 19 juli 2016 Toerisme Landelijk Yes, het zonnetje schijnt! Geniet optimaal van deze zeldzame zonnige momenten en check onze vijf verfrissende zonnige dagjes uit. Lekker in de buitenlucht, zodat je wat zonnestraaltjes meepakt, maar toch ook met een verkoelend windje.

Zoef over het strand in een kitebuggy

OUDDORP - Met de wind door je haren zoef je over het strand! Ga kitebuggyen bij Beware Beach op het strand van Zuid-Holland. Houd de vlieger goed vast, ga zitten in de buggy en zoef in een mum van tijd over het strand. Nu nog oefenen met sturen… Je kunt het kitebuggyen ook combineren met andere activiteiten bij Beware Beach. Strandzeilen, suppen of powerkiten: allemaal actieve uitjes waarbij je toch de nodige verkoeling krijgt.

Vaar mee met een historisch schip

ROTTERDAM - Water is verfrissend, toch? Nu vliegen de spetters je niet letterlijk om de oren in het Maritiem Museum, maar de airco doet het hier wel goed! Ga op ontdekkingsreis langs oude zeekaarten, of beleef grootse avonturen in kinder-doe-expo Professor Plons. Mocht de zon toch wel erg aanlokkelijk zijn? Dan stap je gewoon naar buiten. Hier zijn eeuwenoude schepen te bewonderen en in de zomermaanden kun je zelfs een rondvaart maken in zo'n oud schip! Koop je tickets met korting voor het Maritiem Museum via DagjeWeg.NL Tickets.

Rollen door de modder

LAGE ZWALUWE - Ga op avontuur door de natuur in Natuurspeeltuin De Kleine Biesbosch en stap in een bootje of op een vlot. Op naar de overkant! Of nog stoerder, bouw zelf een vlot en test of hij zeewaardig is. Om het water liggen genoeg takken om je eigen hut mee te bouwen. En… er staat een enorme wilgentunnel waar je doorheen kunt rennen! De vraag is of je hier aan een dag genoeg hebt… Voor groepen zijn er speciale arrangementen. Ga bijvoorbeeld samen broodjes bakken, marshmallows roosteren of barbecueën.

Afkoelen in het bos

OTTERLO - Tijd voor een boswandeling! Nationaal Park De Hoge Veluwe staat bekend als de groenste schatkamer van Nederland. Maak een wandeling tussen de bomen, over uitgestrekte heide en langs stuifzand. Toch niet zo'n zin in wandelen? Pak dan gratis een witte fiets en verken de omgeving op twee wielen. Koop je tickets voor Nationaal Park De Hoge Veluwe via DagjeWeg.NL Tickets en ontvang een gratis consumptie in De Theekoepel van Jachthuis Sint Hubertus.

Bekijk Amsterdam vanuit de hoogte

AMSTERDAM - Op het hoogste stadsplein van Nederland voel je ongetwijfeld een verfrissend windje! Stap in de lift of beklim de traptreden vanaf de straat naar het dak van NEMO Science Museum. Plof neer in het restaurant voor een lekkere lunch of een kop koffie of geniet vanaf het buitenterras van een prachtig uitzicht over Amsterdam. Toegang tot het spectaculaire dakterras is gratis, dus je kunt ook gewoon even rondkijken. Leuk: er zijn spelletjes op het dak en dankzij een informatiebord weet je precies welk Amsterdams gebouw je in de verte ziet.

Meer uitstapjes in de buitenlucht? Bekijk meer dagjes uit in de buitenlucht.
Foto 2. Ga op ontdekkingsreis bij kinder-doe-expo Professor Plons. Foto: Maritiem Museum © Mike Bink.
Foto 3. Wandel of fiets over Nationaal Park De Hoge Veluwe. Foto: Nationaal Park De Hoge Veluwe.
Foto 4. Kitebuggyen over het strand, dat kan bij Beware Beach in Zuid-Holland! Foto: Beware Beach.

Laatst gewijzigd: 2023-06-22 16:02:49 · Gepubliceerd: 2016-07-18 16:29:52 - 8710

Activiteiten Maritiem Museum Rotterdam

Nu te bezoeken

Bestemming havenstad


Ontdek het verleden, heden en de toekomst van Rotterdam. Stap in een virtuele metro en reis van dam tot wereldhaven. Je komt erachter, hoe de Rotterdamse haven uitgroeide tot de grootste van Europa.

Offshore Experience


Ervaar zélf hoe boormeesters, kraanmachinisten, windmolenspecialisten en helikopterpiloten hun uitdagende werk midden op zee weten te klaren. En denk mee over de energiewinning van morgen. De wind...