Vintage en brocante op de Noord-Friese Winkeltjesroute

Ontdek de leukste winkeltjes van Noord-Friesland per fiets of auto!

Volg de Noord-Friese Winkeltjesroute Nieuws door
Foto 1. Tijdens de Noord-Friese Winkeltjesroute ontdek je de schattigste winkels van Friesland. Foto: Ald & Nij.

27 juli 2016 bijgewerkt: 12 augustus 2020 Toerisme Dokkum, Friesland Huilende kinderen, hopen met afgeprijsde shirtjes, loeiharde muziek. Heb je het wel gehad met de drukte in de stad? Shoppen kan ook op het platteland, en dat is nog exclusief ook! De Noord-Friese Winkeltjesroute laat je de meest schattige en sfeervolle plekjes zien in Friesland. Trommel al je vriendinnen bij elkaar en ga op pad!

Vintage in Friesland

Brocante is helemaal hip. Tweedehands geschuurde tafeltjes, oude typemachines of handgemaakt aardewerk. Het leuke is, dat er van deze dingen geen tweede exemplaar bestaat. Je bent dus sowieso uniek met je handgemaakte rotan klok van Ald & Nij Brocante! Dit is één van de winkeltjes waar je langskomt met de Noord-Friese Winkeltjesroute. Volg hier een workshop krijtverven of snuffel tussen tweedehands spullen op de sneupzolder bij Minicamping De Terp. In het winkeltje Bij de Pastorie scharrel je je Engelse servies bij elkaar.

Kunst in de kerk

Tijdens de Noord-Friese Winkeltjesroute ontdek je de dorpjes van Noord-Friesland op de fiets of met de auto. Uitgestrekte weilanden, terpen en boerderijen trekken in het waddengebied aan je voorbij. Plof onderweg lekker neer in een gezellige theetuin waar je bijkomt met een gebakje. Kunstliefhebbers komen aan hun trekken in de ateliers op de route. En er is iets nieuws! In de kerk tegenover Minicamping De Terp is dit jaar voor het eerst een kunsttentoonstelling te zien. Bewonder hier keramische figuren en beeldhouwwerk of sta even stil bij de omgesmolten sieraden van Else Beishuizen. Wat je allemaal met gerecycled materiaal kunt maken, laat Annet Dijkstra je zien.

Overnachten in Friesland

Als je er dan toch bent, kun je meteen nog meer van de omgeving ontdekken. In Friesland zijn genoeg gezellige Bed & Breakfasts waar je kunt overnachten. Slapen in een Pipotent kan bij Bed & Breakfast De Olde Tramhalte en watersportliefhebbers blijven graag een nachtje over bij De Thuiskamer in watersportdorp Grou. Altijd al willen overvaren naar Ameland? Kampeer dan bij Camping Duinoord aan het strand. Er vertrekt ieder uur een pond van en naar het eiland.

De Noord-Friese Winkeltjesroute is een auto- of fietsroute die je bij exclusieve winkeltjes in Noord-Friesland brengt. Je kunt hier dingen kopen, lekker eten of een workshop volgen. Op sommige zaterdagen, zoals op 30 juli, zijn alle winkels tegelijk open voor publiek en zijn er speciale acties. De deelnemende winkels van de Noord-Friese Winkeltjesroute zijn niet alleen op zaterdag geopend. Ook op donderdagen van 13:00 uur tot 17:00 uur staan de deuren van de winkels wagenwijd open. Een routekaart kun je ophalen bij één van de deelnemende winkels.
Foto 2. Bij de Pastorie vindt je Engels servies, pools aardewerk en brocante. Foto: Bij de Pastorie.
Foto 3. Kijk je ogen uit bij Ald & Nij! Stap tussen oude en nieuwe brocante, antiek en curiosa. Foto: Ald & Nij.

Laatst gewijzigd: 2020-08-12 12:59:35 · Gepubliceerd: 27 juli 2016 - 7778