Vijf tips voor een knusse kampeervakantie in Nederland

Slapen naast de ruisende zee of brullende leeuwen!

Bekijk alle campings op DagjeWeg.NL Redactioneel door
Foto 1. Voetjes uit de tent! Foto: Pexels

archief oud artikel 5 augustus 2016 Toerisme Landelijk Je zet je tent neer en klaar! Ga back-to-basic en probeer eens een kampeervakantie op Nederlandse bodem. Geen idee waar je leuke campings vindt? We geven je vijf tips voor campings in Nederland.

Gelders genieten in Eerbeek

GELDERLAND – Een vakantie in typisch Gelderse sferen vind je bij Landal Coldenhove in Eerbeek! De camping met honderdtachtig ruime kampeerplaatsen en vijf luxe safaritenten ligt midden in het bos. En een fijn voordeeltje: campinggasten genieten van alle faciliteiten van het park. Sla je slag in het overdekte zwembad of klim op de klimwand van het indoor speelparadijs. Shoppen kan in Arnhem en voor een ontspannen vakantiedagje ga je naar Thermen Bussloo.

Wil je tijdens de vakantie budgetproof op stap? Probeer eens één van deze uitjes met korting!

Kamperen bij de boer

DRENTHE – Ga logeren bij de boer! Na een vakantie op FarmCamps Hoeve Sonneclaer wil je misschien zelf ook wel boer worden... Samen met boerin Tineke kun je verse melk halen en daar zelf boerenvla van maken. Maar ook boer Barend kan wel wat hulp gebruiken. Schapen scheren, kippen voeren: op de boerderij is altijd wel wat te doen. In de knuffelschuur wachten de dieren al vol verwachting om geknuffeld te worden. De beste boerenknechten kunnen op de boerderij hun boerenknechtdiploma halen!

Brullende leeuwen vlakbij je tent

NOORD-BRABANT – Je hoeft helemaal geen tien uur te vliegen om Afrika te beleven. Stap binnen in Afrikaanse sferen in Vakantiepark Beekse Bergen. De kampeerplaatsen zijn op een steenworp afstand van 1250 Afrikaanse dieren. Hoor je het gebrul in de verte? Alsof je midden in de jungle slaapt. Tijdens je verblijf op dit vakantiepark, stap je gratis binnen in Safaripark Beekse Bergen of in Speelland Beekse Bergen. Op de brede zandstranden met waterattracties en klimtorens zijn de kids wel even zoet.

Vissen en varen in Friesland

FRIESLAND – Watersportliefhebbers gaan natuurlijk naar een plek waar water is. Camping Tacozijl is omringd door de Friese meren. Eigen boten kunnen gewoon achter de caravan worden aangemeerd maar je kunt hier ook roeiboten, sloepen en motorboten huren. Varend over meren, door poldervaarten en door dijksloten ontdek je steeds meer van de Friese natuur. En wil je een lekker ontspannen dagje? Dan ga je gewoon vissen in dit meest visrijke gebied van Friesland!

Slapen naast een ruisende zee

NOORD-HOLLAND – Slapen met de ruisende zee in de buurt! Bij Camping Geversduin slaap je zowat in de duinen. 's Ochtends maak je een stevige ochtendwandeling van vier kilometer voor een verkoelende ochtendduik in de Noordzee. Is het een dagje minder mooi weer? De Bazaar van Beverwijk is vlakbij voor een gezellig dagje shoppen. Er zijn niet alleen standaardtenten op deze camping. Probeer eens een overnachting in een strandhuisje, boomhuis of hobbitwoning!

Foto 2. Kampeer vlak bij de duinen! Foto: Camping Geversduin

Laatst gewijzigd: 2016-08-03 17:10:57 · Gepubliceerd: 2016-07-29 22:26:03 - 1141