Pokéfest GO: hype en klassiekers komen samen

Pokémon events op DagjeWeg.NL |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Shop in de Pokémart, volg een Pokétour en vang ze allemaal

16 augustus 2016 Trends Eindhoven, Noord-Brabant 'Stelletje kleuters met hun Pokémon GO', zullen de trouwe fans gedacht hebben. De helft van de Pokémon GO-spelers van vandaag hebben de originele games niet eens meegemaakt, laat staan de legendarische films en tekenfilms. Het event Pokéfest GO brengt de nieuwe hype en de klassiekers van weleer samen in Vue Eindhoven. En ja, zelfs de Pokémon-kaarten zijn van de partij.

Foto 1. 'PHFL+2474624_mi_so_23_0804_night'. Fotograaf: Fort Meade. Licentie: Sommige rechten voorbehouden. Bron: Flickr.com

Een ode aan Pokémon

Zo zie je maar weer: de hobby die je vroeger als knullig kind sociaal de das omdeed, wordt een paar jaren later de grootste hype ooit. Iedereen weet nu dat het ook in meervoud 'Pokémon' is en niet 'Pokémons' - foei als dit je verrast. Iedereen begrijpt dat je meteen de deur uit rent zodra er ergens in de buurt een lure wordt geactiveerd. Als je nog geen echte Pokémon-kenner bent, word je dat wel tijdens de allereerste editie van Pokéfest GO. Op zaterdag 20 augustus is de Vue in Eindhoven één groot Pokémondorp. Een walhalla voor prille en trouwe fans vol oude en nieuwe games, merchandise en media. Jerry Driessen, lid van de organisatie van Pokéfest GO: "Pokéfest GO speelt in op de Pokémon GO hype, maar met een bredere focus."

Herbeleef de klassiekers

"De echte kers op de taart is natuurlijk de film", aldus Jerry. Een van de meest bijzondere onderdelen van Pokéfest GO is 'Pokémon: Mewtwo vs Mew', een film die achttien jaar geleden in de bioscoop draaide. De film begint om 12:00 uur in zaal 1. Om trouwe fans nóg blijer te maken, is er ook een Pokémart waar je kunt winkelen. Een markt met stands vol games, hebbedingen als petjes en shirts, anime en manga en gadgets. In de 'retro gaming area' kunnen bezoekers de klassieke games spelen. Er is zelfs een speciale ontmoetingsplek om ouderwetse Pokémon-kaarten te ruilen, een stukje nostalgie voor veel fans. Jerry: "Ook aan de jongere bezoekers is gedacht! Zij kunnen zich laten schminken, kleurplaten kleuren en Pokémon eieren zoeken." Een Pokémon ei dat niemand over het hoofd zal zien, is het gigantische exemplaar in de foyer van Vue Eindhoven. Jerry: "Bezoekers kunnen raden welke Pokémon er in zit en kunnen een powerbank winnen!"

Op stap met de Pokéranger

Het evenement zou niet compleet zijn zonder daadwerkelijk op pad te gaan en Pokémon GO te spelen. Daarom kunnen bezoekers onder begeleiding van een heuse Pokéranger de stad in, met hun mobieltjes in de aanslag. De omgeving rond Vue Eindhoven is voorzien van PokéStops met lures. Tijdens deze Pokétour ontmoet en vang je allerlei Pokémon terwijl je langs de hotspots van Eindhoven komt. De Pokéranger is een expert en laat je de beste plekjes van de stad zien.

Handig om te weten

Tip: kom verkleed naar het evenement. Als Pokémon, trainer of als lid van Team Rocket bijvoorbeeld. De bezoekers met de beste outfit wint een speciale prijs: de Pokémon GO Plus, rond de release in september.

Nog steeds geen idee wat Pokémon is? Doe een snelcursus Pokémon.
Foto 2. 'Pokemon Go'. Fotograaf: Darren Mark Domirez. Licentie: Public domain. Bron: Flickr.com

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2016-08-17 08:54:37 · Gepubliceerd: 2016-08-16 10:53:46 - 1602