1

Vijf tips voor dit weekend

De leukste uitjes voor 20 en 21 augustus

Wat is er te doen vandaag? Redactioneel door
Foto 1. Het reuzenrad bij zonsondergang. Fotograaf: Maurice Haak, Den Haag Marketing.

archief oud artikel 18 augustus 2016 Toerisme Landelijk Voor een zomers weekend heb je niet per se tropische temperaturen nodig. Met deze uitjes geniet je nog even van de zomer dit weekend! Ga gratis naar een spectaculaire vuurwerkshow, smul van verse mosselen of ga voor een ritje in Europa's eerste reuzenrad boven zee. Met deze tips zit genieten dit weekend wel snor. Fijn weekend!

Knallend het weekend in

SCHEVENINGEN - Een avondje slenteren over de boulevard van Scheveningen is extra leuk dit weekend. Zaterdag 20 augustus is de allerlaatste vuurwerkshow van Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen en het belooft een groot spektakel te worden. En het nieuwe reuzenrad op de Pier is ook nog eens open! De attractie is vijftig meter hoog en biedt een prachtig uitzicht op de zee en de stad. De vuurwerkshows zijn vanaf de Pier en de boulevard gratis te bekijken, maar je kunt het spektakel ook vanuit het nieuwe reuzenrad beleven.

Aan de Zeeuwse kust

YERSEKE - Ze zeggen dat aan de kust, de Zeeuwse kust, mensen onbewust zin in mosselfeesten krijgen. Dat komt goed uit, want zaterdag 20 augustus is het Mosseldag Yerseke 2016! Het authentieke Zeeuwse vissersdorpje Yerseke staat die dag geheel in het teken van mosselen en gezelligheid. Vanaf 10:00 uur tot in de late uurtjes is er van alles te doen. Er is een kermis, een braderie, een feesttent en optredens door het hele dorp. En natuurlijk verse mosselen eten in de haven. Wees er snel bij, want op is op.

Vergeet je Pokéballs niet

EINDHOVEN - Een mix van oud en nieuw, dat is Pokéfest GO in Vue Eindhoven. Dat Pokémon GO immens populair is, weten we nu wel. Maar hoe zit het met de goede oude klassiekers? De retro games, de stripboeken en de speelkaarten van vroeger? Pokéfest GO combineert op zaterdag 20 augustus de huidige hype met de Pokémon producten van vroeger. Winkel in een echte Pokémart, bekijk de film 'Pokémon: Mewtwo vs Mew' - alweer achttien jaar oud - en speur samen met een Pokéranger naar Pokémon in de stad. Je kunt ook leuke prijzen winnen tijdens het event.

Grootste waterglijbaan van Europa

NIEUWEGEIN - MonsterSlide Nieuwegein. De supergrote glijbaan komt naar Down Under. De waterglijbaan is de grootste waterglijbaan van Europa: achttien meter hoog en honderd meter lang. Zo hoog als een flatgebouw! Nog nooit eerder heeft zo'n gigantische glijbaan in Nederland gestaan. Op zaterdag 20 en zondag 21 augustus is de attractie open voor publiek. Je moet van tevoren wel kaartjes bestellen. Met één kaartje mag je twee uren glijden. Let op: de glijbaan is alleen toegankelijk vanaf een lengte van 1.30 meter.

De glijbaan is dit weekend gesloten. Door een mogelijke productiefout is de opening van de glijbaan helaas uitgesteld. Wanneer de gigantische glijbaan wel toegankelijk zal zijn voor publiek, is nu nog niet bekend.

Voordelig naar het zwembad

ASSEN / DEVENTER - Zin in een frisse duik? Ga zwemmen bij De Scheg in Deventer of De Bonte Wever in Assen. Deze overdekte zwembaden zijn ideaal voor een gezinsuitje in het weekend. Als het regent heb je er geen last van en als de zon schijnt, neem je een duik in het buitenbad. In zo'n zwemparadijs is het altijd lekker zomers!

Tip: ga met € 2,50 korting naar de Bonte Wever of met ruim 10% korting naar De Scheg.

Bekijk alle uitjes met korting op DagjeWeg.NL Tickets!
Foto 2. Beleef Pokémon van vroeger en nu tijdens Pokéfest GO! Foto's links en midden: Pokéfest GO / Vue Eindhoven. Foto rechts: Hielke Boschma.
Foto 3. Tijdens de opbouw was al duidelijk te zien hoe gigantisch de MonsterSlide is. Foto: Down Under / MonsterSlide Nieuwegein.

Laatst gewijzigd: 2016-08-19 11:31:18 · Gepubliceerd: 18 augustus 2016 - 3774