Taart & Trends: beurs voor taartenbakkers en cupcakefans

Proeven en proberen bij Taart & Trends |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Tips en tricks voor nog mooiere taarten!

22 september 2016 Trends Utrecht, Utrecht Prachtige taarten met fondant en zelfgemaakte bonbons. Tijdens Taart & Trend op vrijdag 23 en zaterdag 24 september is het smullen geblazen! Proef van taarten, leer boetseren met fondant en win de live bakwedstrijd.

Foto 1. Ga zelf aan de slag tijdens een workshop! Foto: Taart & Trends.

Taarten fotograferen, dat doe je zo!

Versla je tegenstanders tijdens de bakwedstrijd!

Bij binnenkomst in Jaarbeurs Utrecht komt de heerlijke geur van versgebakken taarten je al tegemoet. Ga zelf aan de slag tijdens een workshop cake of taart bakken en versla je tegenstanders tijdens de 'Improvise your Cake Battle'. Tijdens deze wedstrijd gaan alle deelnemers tegelijkertijd aan de slag om een lekkere én mooie taart te maken. Maar... de middelen zijn beperkt! Ben je een echte foodie en plaats je foto's van al je taarten op Instagram? Tijdens de sessie 'Foodfotografie en Styling Tips' leer je je baksels op zijn mooist vast te leggen op de gevoelige plaat.

Marsepein boetseren en bonbons versieren

Als echte bakfanaat herken je het misschien wel... Al uren zit je te boetseren met fondant, maar dat mooie figuurtje wil maar niet lukken. Bij de demonstraties en masterclasses tijdens Taart & Trends leer je meer van boetseren, bakken en versieren. Nederlandse en internationale bakgoeroe's leren je de fijne kneepjes van het vak. Voor de chocoladefans: Farida Alihoesen laat op het podium zien hoe je heerlijke chocoladebroodjes maakt. Of leer de slimste trucjes voor het maken van bonbons tijdens de masterclass bonbons maken. Tijd om je vrienden te verrassen met die zelfgemaakte chocolaatjes!

Koekjes bakken met de kids

Of de beurs ook leuk is voor kinderen? Kleine smulpapen en lekkerbekken weten het antwoord wel. En wees eerlijk, welk kind houdt niet van zoetigheid? De kids mogen hier proeven van chocolaatjes, taart en cupcakes, maar hebben ook nog de kans om iets te winnen! Wie maakt de lekkerste of mooiste taart voor de bakwedstrijd? Alle taarten worden getest door een jury en daarna wordt de grote winnaar bekendgemaakt. Tijdens de speciale workshop voor kinderen, leert Laura van Laura's Bakery hoe ze zelf Pink Ribbon koekjes kunnen maken. Snel aan de slag!

In Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij ontdek je hoe bakkers vroeger hun werk deden en kun je zelf aan de slag met workshops! Brood bakken bijvoorbeeld, of bonbons versieren. Koop je tickets met korting via DagjeWeg.NL Tickets.
Foto 2. Hmm, die taarten zien er lekker uit... Foto: Taart & Trends.
Foto 3. Proef van de lekkerste taartjes! Foto: Taart & Trends.
Foto 4. Zelfgebakken brood, dat ruikt lekker! Foto: Taart & Trends.

Laatst gewijzigd: 2016-09-21 17:22:06 · Gepubliceerd: 2016-09-21 14:46:31 - 861