Uitjes voor een extra romantische herfst

Kruip samen onder de paraplu

Romantische uitjes   Redactioneel door
Foto 1. Zoenen doe je nooit met z'n tweeën! Test bij de Kiss-O-Meter hoeveel microben er meedoen. Foto: Micropia © Maarten van der Wal.

27 september 2020 Toerisme Landelijk Kleurige boombladeren dwarrelen om jullie heen terwijl jullie hand in hand de herfst trotseren. De zon verdwijnt alweer eerder en het wordt weer iets kouder. Jas aan, sjaal om en lekker tegen elkaar aankruipen onder de paraplu! Neem wat extra tijd voor elkaar deze herfst. Boswandelingen maken, musea bezoeken en op originele afspraakjes gaan. Wij zetten een paar romantische uitjes op een rij.

Koffie in een ouderwets jasje

AMERSFOORT - Gewoon samen koffiedrinken is zo passé. Ga samen koffiedrinken op een originele plek vol geschiedenis! De Kringloop Amersfoort is meer dan een loods vol tweedehandse spullen. Er is een koffiehoekje met taart en broodjes, er is een minimuseum met kunst uit de regio en je vindt er een grote muziekhoek. Een complete ruimte vol bladmuziek, oude piano's en gitaren en oude lp's met gênante platenhoezen. Je kunt er heerlijk rondsnuffelen en met al die gekke spullen komen de verhalen vanzelf op gang.

Lieve eekhoorntjes voeren

ETTEN-LEUR - Alle klassiekers voor stelletjes op één locatie: een exotisch vakantiegevoel, schattige dieren, lekker eten en samen winkelen. Kom samen eekhoorntjes voeren bij de Eekhoorn Experience! Wandel door Oosterse tuinen langs verblijven waar allerlei soorten eekhoorns leven. Op de route kom je leuke feitjes over ze te weten. Een behoorlijk originele date - en de toegang is nog gratis ook. De eekhoorntjes voeren? Dan betaal je vijftig cent voor een handje hazelnoten. De Eekhoorn Experience hoort bij Tuincentrum de Evenaar. Een centrum met een Oosters tintje, vol gigantische bamboeplanten, tuinmeubelen gemaakt van bamboe, palmen, yucca's en indrukwekkende boeddhabeelden. Er is ook een Indisch eethuisje waar je lekkere snacks kunt halen. Let op: het eethuisje is niet altijd open.

Met z'n allen op een afspraakje

AMSTERDAM - In het hart van de stad vind je het gratis Artisplein. Eerst ergens een kopje koffie scoren en daarna eventjes bij de flamingo's op het plein kijken. Vanaf het plein loop je zo naar de ingang van ARTIS. Vooral de aquaria zijn romantisch om te bezoeken. Een mooie plek voor een stiekeme kus of een magische foto samen. Op een steenworp afstand van de dierentuin vind je ARTIS Micropia, het enige microbenmuseum ter wereld. De Kiss-o-Meter laat precies zien hoeveel microben er met jou en je lief mee zoenen - en wie er dus stiekem allemaal mee zijn op jullie afspraakje.

Samen kunst bekijken

LEIDEN - Romantisch: samen een mooie tentoonstelling bezoeken. En in Leiden is de keuze reuze! Hollandse meesters bewonderen in Museum De Lakenhal, daten tussen de mummies in Rijksmuseum van Oudheden en T-rex Trix ontmoeten in Naturalis. Geinig: in Naturalis kun je op een soort skippybal een spermarace doen in een museumzaal die over voortplanting gaat. Je racet dan als spermazaadje door een baarmoeder heen. Tel daar een bezoekje aan het culturele Museum Volkenkunde en wetenschappelijk walhalla Rijksmuseum Boerhaave bij op en je hebt een hele reeks afspraakjes voor in je agenda.

Groningse geschiedenis beleven

BOURTANGE - 1742, toen waren jullie al verliefd. Klinkt misschien gek en ongeloofwaardig maar toch is het een keihard feit. Wanneer je samen Vesting Bourtange verkent, ga je namelijk terug naar het jaar 1742. Bam! Liefde in het verleden. Er staan hier geregeld gezellige markten en spannende veldslagen op het programma, maar daarbuiten is Bourtange ook hartstikke romantisch en pittoresk om te bezoeken. De historische vestingstad was tussen 1593 en 1851 een verdedigingswerk en werd ooit gebouwd in opdracht van Willem van Oranje himself. In het stadje staan nu nog steeds de molen, kerk en woonhuisjes van vroeger. Grappig: in de attractie Terra Mora kun je zelf de vesting verdedigen door kanonnen op naderende troepen af te vuren. Pak aan, Bommen Berend!

Ronddwalen in Waanders

ZWOLLE - Samen door Zwolle - ook wel Zwollywood - slenteren is al een romantische activiteit op zich. De gezellige straatjes, authentieke huisjes, hier en daar aanschuiven voor een kopje koffie en een herfstige lekkernij... Appeltaart, zoiets. Zwijmel! Hoe dan ook, de ultieme romantische hotspot in Zwolle is de oude Broerenkerk, die uit 1465 stamt. Hier vind je tegenwoordig Waanders In de Broeren, een boekenwinkel waar je u tegen zegt. In dit intellectuele walhalla kun je als boekenwurm de hele dag rondhangen. Verdiepingen vol lectuur verkennen, het prachtige plafond en het historisch orgel bewonderen. En guess what? In de kerk vind je ook Smaak In de Broeren. Kun je daar die herfstige lekkernij scoren. Er staat appeltaart op de menukaart! Je kunt er zelfs een dagje uit van maken en in de kerk dineren.

Ook leuk om samen te doen

Foto 2. Geniet samen van een extra romantische herfst met deze tips. Foto: Pexels.com.
Foto 3. Hand in hand wandelen door exotisch tuincentrum de Evenaar en eekhoorntjes voeren bij de Eekhoorn Experience. Foto: Eekhoorn Experience.

Laatst gewijzigd: 2022-11-17 10:20:38 · Gepubliceerd: 2016-09-23 13:38:42 - 9058