Technium: van oud naar nieuw in NEMO

NEMO Science Museum |  
Nieuws door
Foto 1. Drie generaties aan mensen en technische uitvindingen naast elkaar. Foto: NEMO Science Museum © Michiel Rotgans.

Technische hits: van walkman tot tablet

15 oktober 2016 Toerisme Amsterdam, Noord-Holland Wie had ooit kunnen voorspellen dat de totale wereldbevolking binnen een paar jaar verslaafd zou zijn aan zijn smartphone? Eigenlijk is het tijdperk van de walkmans en grote, vierkante televisies nog niet eens zo lang geleden. Technium, de nieuwe vaste tentoonstelling van NEMO Science Museum, zet iconische en technische apparaten op een rijtje om licht te schijnen op onze technologische vooruitgang. Want Nederland is verantwoordelijk voor een hoop innovatie! Bekijk de allereerste stofzuiger, ontdek wat een parlograaf is en werp een blik in de toekomst.

Technische geschiedenis in een notendop

Bekijk bij Technium in NEMO een verzameling van iconische apparaten uit de geschiedenis van techniek. NEMO laat zijn eigen techniekcollectie zien in de Innovatie Galerij. Daar zie je stapje voor stapje hoe de technologie zich de afgelopen honderdvijftig jaar in grote sprongen heeft ontwikkeld. Ontdek hoe Nederland voorloper is op technisch gebied en op welke apparaten een Hollands stempel is gedrukt. Bekijk een enorme batterij uit de achttiende eeuw en de allereerste mobiele telefoons - die waren allesbehalve mobiel. NEMO wil met deze galerij laten zien hoe je een technische revolutie teweegbrengt: door te maken, te testen en bij te verbeteren. Met elke nieuwe versie van aan apparaat worden kwaaltjes weggewerkt en de nieuwste snufjes toegevoegd.

Voor de technici van de toekomst

Technium is een feest der herkenning voor oudere bezoekers en een eerste kennismaking voor jongere bezoekers. Ook stimuleert het kinderen na te denken over techniek en wetenschap, zodat Nederland in de toekomst een innovatief land blijft. Astronaut André Kuipers, lid van de Raad van Advies van NEMO: "Dit begint bij interesse wekken voor techniek en laten zien hoe omvangrijk, belangrijk en spannend techniek eigenlijk is. Bij Technium in NEMO ontdek je hoe de wereld om je heen werkt en leert jong en oud hoe je zelf aan de slag kan met techniek." Technium zit vol interactieve spellen en opdrachten, zoals De Machine. Hier werken bezoekers in een soort fabriek mee aan het logistieke proces van een webwinkel. Hoe breng je een bestelling van van deur tot deur en wat komt daar allemaal bij kijken? Een leerzaam spel waarbij je voor technische en duurzame keuzes komt te staan en op tempo moet kunnen multitasken om de klus te klaren.

Nog zo'n gevalletje nostalgie: Museum van de 20e Eeuw. Bestel tickets via DagjeWeg.NL Tickets en krijg 20% korting op je kaartjes!
Foto 2. Drie generaties aan technische iconen: de radio, de televisie en de tablet. Foto: NEMO Science Museum © Michiel Rotgans.

Laatst gewijzigd: 2018-10-09 15:08:22 · Gepubliceerd: 2016-10-11 16:00:59 - 1955