1

Top vijf tips voor dit weekend

Tips voor 5 en 6 november

Wat is er allemaal te doen? Redactioneel door
Foto 1. Aan Museumnacht Amsterdam doen meer dan vijftig musea mee, waaronder Museum Het Grachtenhuis. Foto: Museum Het Grachtenhuis.

archief oud artikel 3 november 2016 Toerisme Landelijk Topmodellen in zwart-wit, een Nachtwacht van mergel en een hele nacht vol musea en feestjes. Niet gek opkijken als iedereen om je heen als een malle begint te dansen, want er is veel entertainment dit weekend! Help de natuur een handje mee tijdens de of eet je buik rond op een Indische markt met bands en dansers in alle soorten en maten. Fijn weekend!

Gezellige wereld onder de grond

VALKENBURG - Vermijd de plensbuien dit weekend en wandel door mysterieuze grotten vol mooie beelden gemaakt van mergel. In MergelRijk zijn zelfs complete kunstwerken nagemaakt van mergel, zoals De Nachtwacht. Je hebt geen gids nodig, je kunt gewoon de mooie beelden en verhalen volgen. Ga zelf aan de slag met een kunstwerk van mergel, leer meer over mergel van de Zandtovenaar en smul van Limburgse vlaai bij de ondergrondse brasserie. Tip: bestel kaartjes via DagjeWeg.NL Tickets en ga met korting naar MergelRijk.

Dwaal door nachtelijke musea

AMSTERDAM - Aan de Museumnacht Amsterdam op zaterdag 5 november doen meer dan 57 Amsterdamse musea mee. Alle musea hebben een speciaal nachtelijk programma, vol muziek, mode, theater en speciale rondleidingen. Met één ticket kun je alle deelnemende musea van 19:00 uur tot 02:00 uur bezoeken. Handig: als je de Museumnacht-app hebt, ontvang je na de Museumnacht op een extra ticket op de app waarmee je tot en met 31 december nog een keer naar een museum in Amsterdam kunt.

Markt vol muziek en lekker eten

RIJSWIJK - Beetje, dansen, beetje winkelen, lekker eten: dat klinkt als het perfecte weekend. De Pasar Malam Rijswijk staat op zaterdag 5 en zondag 6 november bol van entertainment - en je buik staat na het weekend net zo bol van alle lekkere hapjes uit de Indische keuken. De oosterse markt heeft meer dan honderd kraampjes met exotische hebbedingetjes, verschillende restaurants en snackstands en heel veel vrolijke muziek. Er zijn bands met traditionele muziek, maar ook rock-'n-roll, soul, country en nummers uit de hitlijsten van nu. Er zijn ook dansgroepen in de stijl van Hawaï, Java en Bali.

Help de natuur een handje mee

BROEKSTERWOUDE - Op zaterdag 5 november is het door het hele land Natuurwerkdag. In allerlei plaatsen ga je aan de slag in de natuur. Tijdens de Natuurwerkdag in De Houtwiel help je mee met het snoeien en omzagen van kleine wilgen en elzen. Zo help je voorkomen dat het moerasgebied tussen Leeuwarden en Lauwersmeer dichtgroeit. Je hoeft hier geen ervaring voor te hebben - iedereen mag meedoen en wordt geholpen door boswachters en andere experts.

Dit zijn pas echte topmodellen

ROTTERDAM - Geen social media, geen filters, geen neppigheid en geen poespas. De echte topmodellen waren de babes uit de jaren negentig zoals Naomi Campbell, Kate Moss, Cindy Crawford en kornuiten. Allemaal op de gevoelige plaat gezet door Peter Lindbergh - dé modefotograaf die sinds de jaren tachtig bekend staat om zijn zwart-witfoto's. In Kunsthal Rotterdam is tot en met zondag 12 februari 2017 de tentoonstelling Peter Lindbergh - A Different Vision on Fashion Photography te zien. Voor hem is menselijkheid en puurheid belangrijker dan perfectie. En dat levert hele mooie foto's op van prachtige fotomodellen - inclusief rimpeltjes, sigaretten en warrig haar.

Extra tips

Foto 2. Ontdek beelden en kunstwerken van mergel in MergelRijk - of ga zelf aan de slag in de grot! Foto: MergelRijk.

Laatst gewijzigd: 2016-11-03 08:30:58 · Gepubliceerd: 3 november 2016 - 3830