Stap bij Sinterklaas in de trein

Museumstoomtram Hoorn-Medemblik | Nieuws door

Maak een treinritje met Sint en zijn pieten

14 november 2017 Toerisme Landelijk Sint gaat niet altijd te paard: Amerigo heeft af en toe ook een dagje vrij. Uitrusten, wortels eten, een beetje Netflixen. Dus reist Sinterklaas met de trein! De stoomtrein, natuurlijk. Reis mee met de goedheiligman en stap op de trein in Hoorn of in Beekbergen. Dat wordt een gezellige treinrit, vol cadeautjes, pepernoten en pannenkoeken.

Let op: het kan zijn dat deze pagina verouderde informatie bevat. De pagina staat in het archief.

Foto 1. Ontmoet Sinterklaas en reis met hem en zijn pieten mee in de trein. Foto: Museumstoomtram Hoorn-Medemblik © K. Laan.

Ontmoet Sint en Piet op de Pakjesboot

HOORN - Sinterklaas is een beetje een ouderwetse man, dus houdt hij van ouderwets vervoer. Geheel in stijl, natuurlijk. Stap aan boord van de Stoomtram naar de Pakjesboot en ontmoet Sint en zijn pieten aan boord van een stoomlocomotief! Onderweg krijg je warme chocolademelk en koekjes. Samen reis je naar de steiger van station Medemblik, waar de pieten je naar de Pakjesboot brengen. Daar is de werkruimte van de goedheiligman. Stap aan boord van de boot, vaar een stukje mee en krijg alvast een cadeautje van Sinterklaas. Na de gezellige vaartocht gaat iedereen weer met de stoomtram terug naar Hoorn.

  • De Stoomtram naar de Pakjesboot rijdt van zondag 19 november tot en met zondag 3 december elke woensdagmiddag, zaterdag en zondag. Reserveer van tevoren online kaartjes en kies een vertrektijd uit.
  • Een kaartje kost € 26,00 voor volwassenen, € 22,30 voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar en € 8,10 voor kinderen tot en met drie jaar. Museumkaarthouders betalen ook € 8,10 voor een kaartje.

Smul op de Sinterklaas-Pepernoten-Express

BEEKBERGEN - Maak met Sinterklaas een reis over de Veluwe in de Sinterklaas-Pepernoten-Express. Want de Sint is dol op stoomboten én stoomtreinen. Samen met een heleboel pieten reist hij in de stoomtrein vanaf Museumstation Beekbergen naar Dieren. En de pieten vinden stilzitten erg moeilijk, dus dat wordt een dolle boel! Aangezien de Sint graag uitdeelt, zijn er luxe restauratierijtuigen in de trein met een pannenkoekenbuffet. Hier betaal je wel extra voor. Een gewone rit meemaken zonder pannenkoekenbuffet kan ook. Voor welke rit je ook kiest, je krijgt sowieso een kleine verrassing uit Spanje van Sinterklaas.

  • De Sinterklaas-Pepernoten-Express rijdt op 25 november vanaf het Museumstation Beekbergen met als aanvangstijden 11:00 uur en 14:30 uur. Reserveren is verplicht.
  • De Sinterklaas-Pepernoten-Express rijdt op 2 december vanaf het Museumstation Beekbergen met als aanvangstijd 13:30 uur. Reserveren is verplicht.
  • Een pannenkoekenrit kost voor volwassenen € 30,- en voor kinderen van drie tot en met elf jaar € 23,-. Kinderen tot en met twee jaar mogen gratis mee. Een gewone rit is voor volwassenen € 20,- en voor kinderen € 14,-.

Foto 2. Daar komt de Pakjesboot al aan! Foto: Museumstoomtram Hoorn-Medemblik © K. Laan.
Foto 3. Zwaai samen met Piet de Pakjesboot uit. Foto: Museumstoomtram Hoorn-Medemblik © Hans Brinkel.
Laatst gewijzigd: 2017-11-13 17:04:10 · Gepubliceerd: 2016-11-08 13:52:18 - 1501