Stap bij Sinterklaas in de trein

Museumstoomtram Hoorn-Medemblik |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Maak een treinritje met Sint en zijn pieten

20 november 2019 Toerisme Landelijk Sint gaat niet altijd te paard: Amerigo heeft af en toe ook een dagje vrij. Uitrusten, wortels eten, een beetje Netflixen. Dus reist Sinterklaas met de trein. De stoomtrein, natuurlijk. Reis mee met de goedheiligman en stap op de trein in Hoorn. Dat wordt een gezellige treinrit, vol pieten en pepernoten!

Foto 1. Ontmoet Sinterklaas en reis met hem en zijn pieten mee in de trein. Foto: Museumstoomtram Hoorn-Medemblik © K. Laan.

Ontmoet Sint en Piet op de Pakjesboot

HOORN - Sinterklaas is een beetje een ouderwetse man, dus houdt hij van ouderwets vervoer. Geheel in stijl, natuurlijk. Stap aan boord van de Stoomtram naar de Pakjesboot en ontmoet Sint en zijn pieten aan boord van een stoomlocomotief! Onderweg krijg je warme chocolademelk en koekjes. Samen reis je naar de steiger van station Medemblik, waar de pieten je naar de Pakjesboot brengen. Daar is de werkruimte van de goedheiligman. Stap aan boord van de boot, vaar een stukje mee en krijg alvast een cadeautje van Sinterklaas. Na de gezellige vaartocht gaat iedereen weer met de stoomtram terug naar Hoorn.

Tijden en prijzen

  • De Stoomtram naar de Pakjesboot rijdt tot en met woensdag 4 december elke woensdagmiddag, zaterdag en zondag. Reserveer van tevoren online kaartjes en kies een vertrektijd uit.
  • Een kaartje kost € 27,30 voor volwassenen, € 23,50 voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar en € 8,50 voor kinderen tot en met drie jaar.

Meer Sinterklaas uitjes

Foto 2. Daar komt de Pakjesboot al aan! Foto: Museumstoomtram Hoorn-Medemblik © K. Laan.
Foto 3. Zwaai samen met Piet de Pakjesboot uit. Foto: Museumstoomtram Hoorn-Medemblik © Hans Brinkel.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2020-11-17 20:41:18 · Gepubliceerd: 2016-11-08 13:52:18 - 2630