1

De leukste Sinterklaas uitstapjes van 2019

Shows, op bezoek bij de Sint en speuren naar pakjes

Dagje uit met Sinterklaas Redactioneel door
Foto 1. Bezoek dit jaar eens de Pietenshow bij Speelboerderij Hullie. Daarna mag je met de pieten mee het Pietenhuys in. Foto: Speelboerderij Hullie

archief oud artikel 19 november 2019 Toerisme Landelijk Sinterklaas is weer in het land! Zijn verjaardag is pas op 5 december, maar daarvoor kun je hem al overal ontmoeten, zijn pieten helpen, genieten van Sinterklaasshows en zelfs een kijkje nemen op zijn landgoed. DagjeWeg.NL zet de 8 leukste dagjes uit met de Sint op een rij.

Sint on Ice

Den Bosch - Oh, kom er eens kijken: Sint en zijn pieten gaan het ijs op! In het warme Spanje hebben ze niet vaak de mogelijkheid om te schaatsen, maar dat houdt de pieten niet tegen. Lukt het ze om spectaculaire schaatskunsten uit te voeren of vallen ze allemaal op hun neus? En wat vindt Sinterklaas daar nou allemaal van? Bezoek Sint on Ice en zie het zelf. Natuurlijk ontbreken de pepernoten en cadeautjes niet en kun je lekker meezingen met de sinterklaasliedjes. Op 23 en 24 november, de kaartjes voor de show op 22 november zijn al uitverkocht. En ook de andere kaartjes gaan hard!

Hullie Pietenshow

Uden - Sinterklaas komt graag op plekken die speciaal voor kinderen zijn. En dat is Speelboerderij Hullie zeker, want er is heel wat voor ze te doen. De pieten hebben er daarom een speciaal Pietenhuys ingericht, waar je van harte welkom bent. Helemaal leuk is een bezoekje aan de Hullie Pietenshow op 24 november en op 1 december. Help de pieten mee de sleutel van het Pietenhuys te vinden en ga daarna met ze mee naar binnen.

Slaapkamer van Sinterklaas in Oss

Oss - Dit jaar heeft Sinterklaas ook een slaapkamer in Oss, want tot en met 8 december logeert hij daar geregeld in Museum Jan Cunen. De mooie Sinterklaaskamer in Oss kun je bezoeken - en wie weet kom je hem wel tegen, of een paar van zijn pieten. Het is sowieso leuk om zijn kamer te bewonderen en mee te doen met de spannende Sinterklaasopdrachten. Dit kan tot en met 8 december.

Muzikale Sint rondleidingen

Utrecht - Van 20 november tot en met 5 december krijgt de Muzikale Kinderrondleiding van Museum Speelklok weer een echt Sinterklaastintje. Zing mee met de meest vrolijke Sinterklaasliedjes en kom helemaal in de sferen voor pakjesavond! De Sinterklaas rondleidingen zijn iedere woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag om 14:00 uur. Uiteraard staan op de verjaardag van de goedheiligman alle Muzikale Rondleidingen in het teken van de Sint. Daarna snel naar huis om te kijken of er pakjes zijn bezorgd...

Naar het Landgoed van Sint

Schinveld - Nog zo'n prachtige plek waar Sint graag verblijft, dit keer in Limburg. Daar heeft hij een heus Landgoed van de Sint. Bekijk waar de dakpieten oefenen op minidaken, de bakpieten de lekkerste pepernoten maken en de Sint slaapt. Wie durft op zijn deur te kloppen? Je mag van 20 november tot en met 1 december in vijf kamers kijken en overal meehelpen. Tip: bestel snel kaartjes, de rondleidingen over het Landgoed van Sint zijn elk jaar uitverkocht.

Sinterklaas op Duinrell

Wassenaar - Het is twee weekenden feest op Duinrell, want Sinterklaas komt langs! Bezoek zijn huis op Duinrell, ga naar een van de SiSaSinterklaasconcerten, doe mee in de Pietenschool en bewonder de Pieten Parade. Best kans dat je ook pieten ziet in een achtbaan of een van de andere attracties. Zouden ze pauze hebben of spijbelen? Kom erachter op 23 en 24 november en op 30 november en 1 december.

ZAPP Sinterklaasfeest

Utrecht - Een wel heel bijzonder Sinterklaasfeest is het ZAPP Sinterklaasfeest in de Jaarbeurs in Utrecht. Hier viert de Sint zijn feestje niet alleen! Samen met onder andere Brugklas de Musical, K3, Kinderen voor Kinderen, Mega Mindy, Fenna, Joe, alle pieten én de Pietenband maakt hij er een groot feest van. Speciaal voor de allerkleinste bezoekers zijn ook de Zappelin vriendjes aanwezig. Op 23 en 24 november.

Sinterklaasspeurtocht in het bos

Almere - Lekker buiten een frisse neus halen in de natuur én er meteen een Sinterklaasfeestje van maken? Dat kan in het Almeerderhout met de Sinterklaasspeurtocht. Kom vââr 5 december met de kinderen naar Buitencentrum Almeerderhout en ze kunnen lekker speuren naar de verstopte pakjes van Sinterklaas. Spannend! Wie alles gevonden heeft mag als beloning grabbelen naar een cadeautje voor zichzelf.

Foto 2. Natuurlijk presenteert Dieuwertje Blok ook het ZAPP Sinterklaasfeest. Foto: ZAPP © Bart van der Putten
Foto 3. Van de muzikale Sinterklaasrondleidingen in Museum Speelklok wordt je vanzelf vrolijk! Foto: Museum Speelklok © Fred Ernst

Laatst gewijzigd: 2022-11-15 12:21:43 · Gepubliceerd: 19 november 2019 - 1059