Waarom je 3FM Serious Request in Breda niet mag missen

Bezoek het Glazen Huis om deze vijf redenen

3FM Serious Request 2016 Nieuws door
Foto 1. Serious Request is altijd één groot feest. Foto: NPO 3FM

archief oud artikel 27 november 2016 Showbizz Breda, Noord-Brabant Afgelopen week werd het bekendgemaakt: dit jaar nemen niet drie, maar twee dj's een week lang hun intrek in het Glazen Huis tijdens 3FM Serious Request in Breda. Van 18 tot en met 24 december draaien Domien Verschuuren en Frank van der Lende non-stop verzoeknummers om geld op te halen voor het goede doel. Lees vijf redenen waarom je Serious Request in Breda niet mag missen dit jaar!

1. Het goede doel: laat ze niet stikken

Elk jaar zet 3FM zich samen met het Rode Kruis in om miljoenen euro's op te halen tijdens 3FM Serious Request. De week voor kerst laten 3FM-dj's zich opsluiten in het Glazen Huis, waar ze vierentwintig uur per dag plaatjes draaien en niet mogen eten. Dit jaar is het thema van Serious Request 'Laat ze niet stikken' en komt de opbrengst ten goede van de bestrijding van de dodelijkste infectieziekte voor kinderen tot vijf jaar: longontsteking. Iedere vijfendertig seconden sterft er een kind aan deze verschrikkelijke ziekte, vooral in landen als Ivoorkust, Ethiopië en Soedan. Met het geld dat Serious Request ophaalt, kan de ziekte eenvoudig bestreden en zelfs voorkomen worden. Bijdragen aan deze actie is simpel: breng een bezoek aan het Glazen Huis in Breda en vraag je favoriete nummer aan, in ruil voor een donatie. Dan steun je het goede doel én steek je de dj's een hart onder de riem.

2. Je komt op liveradio en -televisie

Van 18 tot en met 24 december is Serious Request live door heel Nederland te volgen op de radio (3FM) én televisie (NPO 1). Vereeuwig jezelf en zwaai naar de camera's, roep een boodschap door de brievenbus en verras de dj's met een mooi geldbedrag. Om je televisiedebuut diezelfde avond terug te kijken via internet.

3. Er komen leuke gasten (geen katten)

Voor het eerst betrekken niet drie, maar twee dj's het Glazen Huis. Om dit te compenseren zouden Domien en Frank vergezeld worden door de asielkat Tosti. Hiermee waren veel mensen en instanties het oneens, waaronder de Dierenbescherming. Uiteindelijk heeft een familie uit Apeldoorn aangegeven de kat Tosti te willen adopteren. Dit betekent dat Domien en Frank alles uit de kast moeten trekken om het alsnog een beetje aangenaam te maken in het bedompte hok. RTL Late Night-gastheer Humberto Tan heeft al aangegeven een nachtje te komen slapen bij de dj's. Wat gaan ze nog meer uitspoken, en welke anderen komen langs? Maak het mee vanaf de andere kant van het glas op de Grote Markt in Breda.

4. Het is in Breda

Een week lang staat het Glazen Huis in de gezellige stad Breda. Met de prachtige oude pandjes en de sfeervol verlichte winkels is Breda de ideale locatie voor Serious Request. Combineer een bezoek met een dagje Breda, want er is genoeg te beleven in de Brabantse stad. Shoppen doe je goed in winkelcentrum De Barones en een paar meter van het Glazen Huis drink je een warme chocolademelk bij eetcafé Walkabout. Neem ook eens een kijkje in de prachtige Grote Kerk van Breda, schaats een rondje op de kunstijsbaan Breda of bezoek het Kasteel van Breda.

5. Serious Request is het ultieme (kerst)feest

Voor veel mensen begint het een vaste prik in de kerstvakantie te worden: onderuitgezakt op de bank onafgebroken Serious Request volgen. Door zelf af te reizen naar Breda, maak je je kerstgevoel nog completer. De 3FM-dj's weten hoe je een feestje moet vieren; elk jaar opnieuw verandert het terrein rondom het Glazen Huis in één grote dansvloer. Ga lekker los op foute kersthits in een sfeervolle winterse setting. Loop daarna ook even naar Poppodium Mezz in Breda, hier worden namelijk de hele week activiteiten, feestjes, optredens en lezingen rondom Serious Request gehouden. Ontmoet hier ook de andere 3FM-dj's!

Foto 2. 3FM-dj's Domien Verschuuren en Frank van der Lende trekken een week in het Glazen Huis. Foto: NPO 3FM / H.P. van Velthoven
Foto 3. De opbrengst van Serious Request wordt dit jaar ingezet om longontsteking te bestrijden. Foto: NPO 3FM

Laatst gewijzigd: 2016-11-25 13:16:28 · Gepubliceerd: 2016-11-24 13:36:40 - 1300