Wat is er te doen dit weekend?

Tips voor 3 en 4 december

Vind de leukste dagjes uit Redactioneel door
Foto 1. Een romantisch weekend vol lichtjes! Bewonder de kunstwerken van het Amsterdam Light Festival. Foto: Rederij Nassau B.V.

archief oud artikel 1 december 2016 Toerisme Landelijk Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht! Veel mensen vieren dit weekend Pakjesavond, maar er is natuurlijk nog veel meer te beleven. Audrey Hepburn is in town, meerdere steden hebben een kerst make-over gekregen en veel uitjes geven extra korting. Gewoon, omdat het bijna feest is. Bekijk onze tips voor 3 en 4 december. Fijn weekend!

Sint deelt uit voor Elsje

ROTTERDAM - Vanaf zaterdag 3 december is Strips! Museum voor het beeldverhaal een tentoonstelling rijker: Elsje 10 jaar rebels. Je kent Elsje vast wel van het stripje in de krant - in zo'n zeventien kranten om precies te zijn. En omdat het bijna Sinterklaasavond is, heeft het museum de enige echte Sint ook uitgenodigd om de tentoonstelling op zondag 4 december te bezoeken. En Sinterklaas zou Sinterklaas niet zijn als hij met lege handen aan zou komen. Alle kindjes in het museum krijgen op zondag dus een cadeautje van de goedheiligman.

Magisch verlichte grachten

AMSTERDAM - Je weet dat de winter in aantocht is wanneer het Amsterdam Light Festival weer is begonnen. Dit weekend is het eerste weekend dat het festival in volle gang is. Vaar, loop of fiets langs prachtige kunstwerken van licht, speciaal gemaakt voor dit festival. Tip: bestel tickets via DagjeWeg.NL Tickets en krijg een gratis warme drank of korting op je kaartjes. Zo kun je het festival meemaken met een Amsterdam Light Festival BikeTour van A-Bike en krijg je een gratis koffie tijdens je pauze. Of stap met 51% korting aan boord van de Amsterdam Light Festival rondvaart van Rederij Nassau en geniet van gratis glühwein.

Ouderwets gezellig overwinteren

ARNHEM - Schaatsen, warme chocolademelk drinken en sleetje rijden. Kun je bijna niet meer wachten tot het écht winter is en de ijspegels aan de dakgoot hangen? In het Nederlands Openluchtmuseum breekt nu al de ouderwets gezellige winter aan. Geniet vanaf zaterdag 3 december van winterse activiteiten en lekkernijen! Smul van stamppot, goed gevulde soep en van warme broodjes boven het vuur - en daarna weer de schaatsbaan op! Tip: bestel tickets via DagjeWeg.NL Tickets en krijg tijdelijk 25% korting op kaartjes voor het Nederlands Openluchtmuseum.

Een klassieke beauty met brains

DEN HAAG - Ons kikkerlandje blijft klassiekers aantrekken. Hadden we eerder dit jaar al Marilyn Monroe in De Nieuwe Kerk Amsterdam, sinds kort hebben we Audrey Hepburn in Gemeentemuseum Den Haag. In de tentoonstelling Hubert de Givenchy - To Audrey With Love zie je alle iconische kledingstukken van Hepburn. Van het legendarische zwarte jurkje uit 'Breakfast at Tiffany's' tot haar eigen trouwjurken - ze trouwde twee keer. Maar ze was zoveel meer dan een mooie actrice met tijdloze smaak en stijl. Ze zette zich in voor UNICEF en was belachelijk slim: Audrey Hepburn sprak vloeiend Engels, Frans, Italiaans, Spaans én Nederlands.

Nog net zo lekker als vroeger

HATTEM - Lekkere koekjes, de geur van versgebakken brood en kinderen met schorten voor: het allemaal aan de orde van de dag in het Nederlands Bakkerijmuseum. Hier stroop je zelf de handen uit de mouwen om als bakker in spe aan de slag te gaan. Maar het museum laat ook een stukje geschiedenis zien. Dit weekend zie je meer dan tweehonderd nooit eerder vertoonde items van Droste - het chocolademerk. Retro reclame-uitingen, oude kruiken en kannen, tinnen bakjes waar vroeger lekkers in zat. Je krijgt er een nostalgisch gevoel én trek in chocolade van! Tip: via DagjeWeg.NL Tickets krijg je korting op het Nederlands Bakkerijmuseum en een gratis speurtocht.

Extra tips

Foto 2. Elsje maakt vanaf dit weekend Strips! in Rotterdam onveilig. Foto: Strips! Museum voor het beeldverhaal.
Foto 3. Bekijk tweehonderd nooit eerder vertoonde spullen uit de geschiedenis van Droste. Foto: Nederlands Bakkerijmuseum.

Laatst gewijzigd: 2016-11-30 18:18:21 · Gepubliceerd: 2016-11-30 15:50:52 - 1896