Vier dit jaar kerst met tovenaars, steampunkers en Vikingen

Midwinter Fair in Archeon |  
Nieuws door
Foto 1. Bezoek een spectaculaire vuurshow. Foto: © Midwinter Fair Archeon

Archeon is één groot sprookje tijdens de Midwinter Fair

8 december 2016 Geschiedenis Alphen aan den Rijn, Zuid-Holland Op 10 en 11 december beleef je letterlijk een sprookjesachtige kerst in Archeon tijdens de Midwinter Fair. Vier een heerlijk sfeervolle winter met talloze fantasy-karakters uit de oudheid, middeleeuwen en vroegmoderne tijd. Een magisch feest vol toverspreuken, Keltische muziek, lekker eten en gezelligheid! Heb jij je outfit al klaarliggen?

Winters sprookje

Overal om je heen klinkt sfeervolle muziek. In de bomen fonkelen honderden lichtjes. Je passeert een groepje negentiende-eeuwse steampunkers, verderop houden twee Romeinen een gevecht. Een tovenaar spreekt een onherkenbare spreuk uit. Vanuit schattige huisjes vertellen verhalenvertellers je gepassioneerd de spannendste winterlegendes. Pas op voor de middeleeuwse chirurgijn, hij probeert je zwart zaad te verkopen! Zoek snel je toevlucht in de herberg, waar een glaasje honingwijn voor je klaar staat. Op 10 en 11 december verandert Archeon in een grote fantasywereld tijdens de Midwinter Fair. Stap binnen in het sprookje en beleef dingen die je nog niet hebt meegemaakt.

Op fantasyspeeddate

Op de grote indoormarkt koop je de mooiste fantasykleding én -attributen zoals Zweedse vikingkristallen. Ook eten is er in overvloed: geen glühwein en speculaas, maar authentieke hakhoning en Engelse fudge. Ontmoet de fantasy-liefde van je leven tijdens de speeddate. Treedt een paar minuten later naar oud-Keltisch gebruik met hem of haar in het huwelijk volgens 'handfasting': een ritueel gebruik waarbij jullie handen aan elkaar worden gebonden met touw of lint. De bruiloftsfoto maak je in de photobooth. Zouden jullie knappe kinderen krijgen? In het Romeinse gedeelte laat je een orakel trekken - mét een knipoog natuurlijk!

Shows en workshops

Volg een spectaculaire vuurshow in de arena, waar je het volgende moment een gevecht tussen historische strijders bijwoont. Net als de oude Romeinen deden, dobbel je om de winnaar! In het klooster worden verschillende workshops gegeven, zoals een Ierse en middeleeuwse paardendans! Eén dag is te kort om het allemaal te beleven. Kom dus gewoon lekker allebei de dagen.

  • De Midwinter Fair in Archeon wordt gehouden op zaterdag 10 en zondag 11 december 2016.
  • Op zaterdag is de fair geopend van 10:00 uur tot 22:00 uur. De entree is die dag €23,50. Op zondag is de fair van 10:00 uur tot 17:00 uur te bezoeken voor €21,50.
  • Een combiticket voor beide dagen kost €34,50. Kinderen betalen voor zaterdag of zondag €11,50. Museumkaarthouders krijgen korting.
  • Op zaterdag sluit de indoormarkt om 20:00 uur.
Foto 2. Heerlijk winters en net even anders: een glaasje honingwijn. Foto: © Midwinter Fair Archeon
Foto 3. Het gaat er hard aan toe tijdens de gevechten in de arena. Foto: © Midwinter Fair Archeon

Laatst gewijzigd: 2016-12-12 08:55:31 · Gepubliceerd: 2016-12-08 12:47:59 - 1262