De leukste dagjes uit dit weekend

Tips voor een dagje uit op 17 en 18 december

Vind de leukste dagjes uit   Redactioneel door
Foto 1. Op het Museumplein in Amsterdam is het één en al kerstsfeer! Doe een rondje op de schaatsbaan en smul bij winterchalets. Foto: Ice*Amsterdam.

15 december 2016 Toerisme Landelijk Winterse taferelen vliegen ons weer om de oren dit weekend. Bezoek schaatsbanen op bijzondere locaties, prop je vol bij winterchalets en foodtrucks of ga naar een geheime bioscoop. En natuurlijk is hét moment daar: de dj's van 3FM Serious Request worden in het Glazen Huis opgesloten, het ultieme startsein voor de donkere dagen voor kerst. Bekijk onze tips voor dit weekend!

Eettentjes en winkels op wielen

AMERSFOORT - Kleine trucks gewapend met spulletjes waar je hebberig van wordt rijden het land door. Dit weekend parkeren ze op zondag 18 december op Plantsoen West, voor de Wintereditie Winkels op Wielen. Een bourgondisch foodtruckfestival, met winkeltjes. Vintage spullen, kleding, sieraden, kunst: je vindt er van alles waar je blij van wordt. Het eten varieert van Japans tot Hollandse kost, er is muziek en er is een speciaal programma voor kinderen. Hebben ouders even een middagje 'vrij'.

Kerstmis op het Museumplein

AMSTERDAM - De grote schaatsbaan op Museumplein opent weer! Vanaf zaterdag 17 december kun je schaatsen, burgers eten en warme chocolademelk drinken bij Ice* Amsterdam, terwijl je uitkijkt op het prachtig verlichte Rijksmuseum. Er zijn clinics voor beginnende schaatsers en je kunt zelfs de hele boel afhuren voor een potje curling of hockey. Ook leuk: naast de ijsbaan vind je Ice* Village Amsterdam, een kerstmarkt met winterchalets vol lekker eten en leuke spulletjes.

Het Glazen Huis gaat op slot

BREDA - De zware taak gaat beginnen voor de dj's van 3FM Serious Request. Op zondag 18 december gaat het Glazen Huis open. Of eigenlijk dicht. Domien Verschuuren en Frank van der Lende worden opgesloten om te vasten en muziek te draaien en geld op te halen voor een goed doel. Tot en met kerstavond staat Breda op z'n kop met allerlei activiteiten voor het goede doel én een heleboel gratis optredens van grote artiesten. Aan DJ Hardwell zondag de eer om de dj's op te sluiten en zo de actie te starten.

Zwerfbioscoop voor avonturiers

UTRECHT - Waar zwerfbioscoop Opgedoekt #6 vrijdag 16 december plaats gaat vinden, is nog een mysterie. Mensen die online een kaartje kopen, krijgen op de dag van de vertoning om stipt 12:00 uur de locatie door. Bijzonder wordt het sowieso; Opgedoekt is geen standaard bioscoop en houdt filmavonden met alternatieve films vaak op gekke maar mooie plekken. Ook de filmtitel is tot 12:00 uur een geheim - de locatie en film passen namelijk bij elkaar. Wat wel bekend is, is dat de avond begint met een voorfilm inclusief live soundtrack van een Utrechtse muzikant. Er is popcorn in overvloed - in allerlei smaken - en er is een inleiding door een filmexpert.

Koninklijke kerst op Het Loo

APELDOORN - Vanaf zaterdag 17 december wordt Paleis Het Loo nog mooier tijdens Winterpaleis Het Loo. Voor de feestdagen en ter ere van de tentoonstelling Anna Paulowna, kleurrijke koningin wordt het Russisch servies uit de kast gehaald. De tuin en verschillende ruimtes van het paleis zijn feestelijk versierd. Pronkstuk is de gedekte tafel van Willem II en Anna Paulowna in de Audiëntiezaal - het echtpaar was dol op uitbundige bals en etentjes. Op het Stallenplein is een ijsbaan en tijdens de kerstvakantie zijn er extra activiteiten voor kinderen.

Tip: ga een dagje uit met korting! Tijdelijke aanbiedingen op een rij:
Foto 2. Kom schaatsen bij Paleis Het Loo tijdens Winterpaleis Het Loo. Foto: Hesmerg photography.
Foto 3. De locatie van zwerfbioscoop Opgedoekt wordt vrijdag om 12:00 uur aan bezoekers bekendgemaakt. Foto: Opgedoekt.
Foto 4. De vertrekken in Paleis Het Loo zijn feestelijk versierd en de tafels gedekt met het mooiste servies. Foto: M. Elsevier Stokmans.

Laatst gewijzigd: 2016-12-14 15:11:09 · Gepubliceerd: 2016-12-14 08:02:29 - 2076