1

Wat te doen in Den Haag tussen kerst en oud en nieuw

Spectaculaire vuurwerkshows en sprookjesachtige kerstactiviteiten

Nieuws door
Foto 1. Schaatsen op een schaatsbaan met allure voor het Kurhaus. Foto: Casper van Dort en Johan Berkhout.

archief oud artikel 19 december 2016 Den Haag, Zuid-Holland In Den Haag barst het in de kerstvakantie van de activiteiten. Of je nu op zoek bent naar een mooie theatervoorstelling, iets leuks voor de kinderen of een spectaculaire vuurwerkshow de Zuid-Hollandse hoofdstad heeft het in huis. Wij helpen je een handje op weg met een aantal tips.

Royale kerstmarkt

Mocht je nog niet helemaal in de kerststemming zijn, dan kom je dat vanzelf in de historische binnenstad van Den Haag. Iedere dag staan hier tot en met 23 december tussen 12:00 uur en 21:00 uur zo'n honderd kraampjes klaar, boordevol winterse lekkernijen en een overvloed aan potentiële kerstcadeaus. Denk aan warme vachten, sfeerverlichting, kaarsen en origineel houtsnijwerk. Heerlijk slenteren dus! Maar de Royal Christmas Fair biedt meer dan alleen een royale kerstmarkt. Zo zijn er dagelijks allerlei optredens van kinderkoren, theatergroepen en ensembles te beluisteren.

IJssculpturen in Scheveningen

Als je toch in Den Haag bent, pak dan ook even de tram naar Scheveningen. Hier is namelijk tot en met 8 januari een bijzondere tentoonstelling met ijssculpturen te bewonderen. Zorg voor warme kleding want de ICE EXPO-ruimte is op z'n zachtst gezegd frisjes. Je vindt de prachtige kunststukken op de boulevard van Scheveningen tegenover het Kurhaus. Ook leuk is de ICE bar waar heerlijke, en hoe kan het ook anders, ijskoude drankjes verkrijgbaar zijn. De ICE EXPO is onderdeel van Cool Event Scheveningen, een winters evenement met talloze activiteiten. Zo ligt er ook een enorme schaatsbaan voor het Kurhaus Hotel, met 600 vierkante meter aan ijspret. Op kerstavond wordt de ijsbaan omgetoverd tot knusse huiskamer. Luister naar het kerstverhaal met muziek van onder andere The Cherries, Harbour Lights en Nurlaila Karim.

Wintervuurwerk op het strand

En wie dacht dat vuurwerk alleen voor oud en nieuw was, heeft het mis. Op tweede kerstdag geniet je namelijk rond de Pier in Scheveningen van spectaculair Wintervuurwerk. Kom vanaf de boulevard en het strand kijken naar prachtig siervuurwerk. De show is gratis en begint om 19:00 uur. Natuurlijk heeft Den Haag ook een vuurwerkshow op oudejaarsavond. Rond de Hofvijver knalt het vuurwerk de lucht in met op maat gemaakte muziek. In de Haagse binnenstad is het één groot feest en draait er een dj.

Meer kerstvakantie activiteiten Den Haag

  • Ga op reis naar de Melkweg en kom langs bij de Space Expo in Noordwijk. Tijdens de kerstvakantie leer je alles over landingen van ruimtevoertuigen. Tip: via DagjeWeg.NL Tickets boek je met € 1,- korting!
  • In het Omniversum in Den Haag duik je in de onderwaterwereld tijdens de prachtige onderwaterfilm 'Under the Sea'. Of reis af naar de ijstijd in de film 'Giganten uit de IJstijd'. Tip: voorkom een wachtrij en boek je tickets alvast via DagjeWeg.NL Tickets.
  • Geniet op tweede kerstdag van een sfeervol kerstconcert met Weense muziek door het Apollo Ensemble. Op het programma staan onder andere 'Eine kleine nachtmusik' van Mozart en de 26e symfonie van Haydn. Het concert vindt plaats in de Kloosterkerk in Den Haag.

Foto 2. IJssculpturen van levensgroot formaat. Foto: Casper van Dort en Johan Berkhout
Foto 3. IJssculpturen van levensgroot formaat. Foto: Casper van Dort en Johan Berkhout

Laatst gewijzigd: 2016-12-20 11:40:08 · Gepubliceerd: 19 december 2016 - 3952

Dit past bij 'Wat te doen in Den Haag tussen kerst en oud en nieuw'