Beleef een magische winter in een dierentuin

Dierentuinen | Redactioneel door

Deze dierentuinen zijn extra sfeervol in de kerstvakantie

2 december 2018 Toerisme Landelijk Op zoek naar een uitje in de kerstvakantie? Bezoek een dierentuin! Want lang niet elk dier houdt een winterslaap. Sterker nog, na zonsondergang veranderen de meeste dierentuinen in een sprookjesachtig spektakel. Ga op spannende expeditie in de jungle of ontmoet olifanten tijdens een safari in het donker. Een dagje dierentuin in de kerstvakantie is leuk voor het hele gezin!

Foto 1. Laat je betoveren tijdens China Light Zoo. Foto: © Jonas Verhulst / Antwerpen ZOO

Warme winter

AMERSFOORT - Is het nou kerstverlichting, of zijn het de kraaloogjes van een zebra waar je naar kijkt? Tijdens de Warme Winteravonden in DierenPark Amersfoort bezoek je de dieren ook als het helemaal donker is geworden. Geniet tot een uurtje of 20:00 van gezellige muziek terwijl je een perfect geroosterde marshmallow in je mond stopt. Let op: op zondag 30 december 2018 is de laatste Warme Winteravond. De hele kerstvakantie is de dierentuin magisch versierd met lichtjes en er is een sleebaan waar je als een pinguïn vanaf mag duiken!

Boek je tickets voor DierenPark Amersfoort via DagjeWeg.NL Tickets en ontvang € 2,- korting per persoon!

Een heelal vol ijs

AMSTERDAM - Waarom wordt het eigenlijk ieder jaar winter? En hoe ziet ijs eruit vanuit de ruimte? In ARTIS maak je elke dag in de kerstvakantie een reis naar het poolijs tijdens Overal ijs in ARTIS. Leer van alles over ijs, planeten en kou tijdens deze ijskoude show in het Planetarium. Are you ready for take-off? Gelukkig is het binnen niet zo koud! De voorstellingen beginnen om 14:00 uur, 15:00 uur en 16:00 uur en duren ongeveer 25 minuten. Op 6 januari 2019 is de laatste show.

China in Antwerpen

ANTWERPEN - De Antwerpse ZOO is omgetoverd in een magisch China! Tijdens China Light ZOO bewonder je tot en met 13 januari 2019 voor én na zonsondergang de prachtige lichtkunst van onze Chinese vrienden. Het evenement is dit jaar helemaal vernieuwd en verhaalt over de Lotusprinses en haar geliefde. Aan de hand van de indrukwekkende Chinese lichtobjecten volgen bezoekers hun liefdesgeschiedenis. Een betoverend dagje uit in Antwerpen!

Wilde nachten in de jungle

EMMEN - Stap in de boot en vaar door de mysterieuze Rimbula River. In het spannende licht is alles anders! Zie je daar nu een aap slingeren? In de kerstvakantie ga je elke avond op expeditie tijdens de WildNights in WILDLANDS Adventure Zoo Emmen. Bewandel geheime routes in de jungle en ga op zoek naar de dieren. Pas op voor de vogelspin! In Nortica ga je op zoek naar de magie van het noorderlicht tijdens een illusieshow en op het Kompasplein geniet je van een kop chocolademelk en een hotdog. WildNights is tot en met 6 januari 2019 geopend van 17:00 uur tot en met 21:00 uur, met uitzondering van 25 en 31 december 2018 en 1 januari 2019.

Op DagjeWeg.NL vind je nog veel meer leuke dingen om te doen tijdens de kerstvakantie!
Foto 2. Bewonder tientallen verlichte objecten in de China Light Zoo. Foto: © Jonas Verhulst / Antwerpen ZOO
Foto 3. Welkom bij de WildNights in WILDLANDS! Foto: WILDLANDS
Foto 4. Gezelligheid tussen de dieren. Foto: WILDLANDS
Laatst gewijzigd: 2018-12-06 12:25:43 · Gepubliceerd: 2016-12-28 09:00:22 - 2877